در این مجموعه آموزشی با عنوان انجام مقاله در خدمت شما علاقه مندان به این حوزه هستیم.کارشناسان تیم کارت پروژه با جمع آوری اطلاعات در این زمینه برای علاقه مندان فرصتی را فراهم کردند تا دانشجویان و… بتوانند بصورت کامل این مبحث را فراگیرند.با ادامه آموزشها در خصوص انواع مجلات در مقاله علمی با ما همراه باشید.
انواع مجلات مختلفی در سطح دنیا وجود دارد که با levelهای مختلفی چاپ میشوند. قبل از اینکه امتیاز مقالات این مجلات را بررسی کنیم، ابتدا یک گروهبندی از آن مجلات داشته باشم تا بعد به آن بخش برسیم.
در صورت داشتن سفارش برای انجام مقاله isi و انجام مقاله همایشی و کنفرانسی و دیگر مقالات می توانید از طریق کارت پروژه اقدام کنید.
گروه بندی انواع مجلات داخلی و خارجی
الف) انواع مجلات داخلی
- مجلات ISC
در انواع مجلات داخلی یک سری مجلات وجود دارند که ISC هستند، یعنی مورد تأیید پایگاه استناد اسلامی هستند که اکثر مقالات داخلی که علمی پژوهشی هستند، در این دستهبندی قرار میگیرند.
- مجلات علمی پژوهشی
مقالات علمی پژوهشی که هنوز وارد سایت ISC نشدند وجود دارد. آنها هم امتیازات خاص خودشان را دارند که در ادامه بررسی می شود.
- مجلات علمی ترویجی
یک سری مقالات وجود دارند که علمی ترویجی هستند و یک سطح پایینتر هستند. یعنی بالاترین level، مجلات ISC هستند، بعد از آن علمی پژوهشی و بعد علمی ترویجیها می باشند.
- سایر مجلات
پس از آنها سایر انواع مجلات هستند که تحت عنوان مجلات محلی شناخته میشوند.
ب) مجلات خارجی
- مجلات WOS
علاوه بر انواع مجلات داخلی، مجلات خارجی وجود دارند که بالاترینشان مجلات Web Of Science هستند که Impact factor دارند و در سایت Web Of Science لیستشان موجود است .
- مجلات Scopus
مقالاتی که Impact factor ندارند یعنی جزء Web Of Science نیستند یا به اصطلاح JCR نیستند و جزء سامانهی Scopus هستند یعنی در آن جا index شده اند و حداقل خلاصه مقالهشان در Scopus نمایه میشود و سایر مجلات دیگری که شاید اعتبارشان به اندازهای با مجلات مختلف و web of science متفاوت است.
- سایر مجلات
امتیاز مقالات مختلف در ارتقاء
بررسی امتیازها معمولاً در هیئتهای ممیزه صورت میگیرد. هیئت ممیزه همانطور که از نام آن مشخص است، فقط شاید استناد صرف به قانون نوشته شده نباشد. در آنجا متخصصین امر حضور دارند و بررسی میکنند و با استفاده از آن بازهای که قانون به آنها اجازه میدهد، در آن بازه بنا به تشخیص خودشان امتیاز معینی که عادلانه باشد، برای مقالهی شما در نظر میگیرند.
- مقالات کامل علمی پژوهشی ۲ تا ۷ امتیاز
اگر مقالهی شما کامل و علمی پژوهشی باشد، بین ۲ تا ۷ امتیاز به آن تعلق میگیرد. دقت بفرمایید مقالهی کامل، مقالهای است که Introduction داشته باشد؛ یعنی فقط خلاصهی مقاله یا short comment نباشد و به اصطلاح از نوع مقالاتی باشد که نوشتنشان را آموزش دادیم.
اما چرا در بازهی ۲ تا ۷ امتیاز میگیرند؟ مقالاتی که جزء مقالات با level پایین علمی پژوهشی هستند و داخلی هستند، شاید ۲-۳ امتیاز بیشتر داده نشود. همینطور وقتی که سطح مقالهی شما بالا میرود و به مقالات علمی پژوهشی قابلتری میرسید، امتیاز ۵ هم به آن اختصاص داده میشود.
مقالاتی که در ژورنالهای ISC چاپ میشوند، شاید ۵ یا ۶ امتیاز به آنها تعلق بگیرد.
مقالاتی که در ژورنالهای web of science چاپ میشوند، یعنی ژورنالشان Impact factor دارد و در سامانهی web of science وجود دارد، گاهاً تا ۷ امتیاز هم به آنها تعلق میگیرد.
البته این بستگی به هیئت ممیزه دارد. بعضی از هیئتهای ممیزه هستند که نظرشان بر این است که آنهایی که از متوسط Impact factor آن رشته بالاتر هستند، ۷ امتیاز کامل را میدهند و آنهایی که پایینتر هستند، ۶ امتیاز به آنها تعلق میگیرد.
- امتیاز مقالات داغ و پراستناد تا یک و نیم برابر افزایش مییابد.
دقت کنید که اگر مقالهی شما جزء انواع مجلات داغ و پراستناد باشد، این را شما در خود web page ژورنال میتوانید مشاهده کنید. بعضی از مقالات جدا میشوند و جزء مقالاتی هستند که زیاد به آنها مراجعه میشود و زیاد به آنها رفرنس داده میشوند. این نوع مقالات معرفی میشوند و اگر مقالهی شما جزء این مقالات بود، ۵/۱ برابر امتیاز آن افزایش پیدا میکند؛ یعنی هر امتیازی که در حالت عادی به آن تعلق میگیرد را در ۵/۱ ضرب میکنم و به عنوان امتیاز مقالهی hot paper شما در نظر میگیرند.
- مقاله علمی مروری ۱ تا ۵ امتیاز
به مقالههای علمی مروری هم بسته به اینکه در چه ژورنالی چاپ شده باشند، بین ۱ تا ۵ امتیاز تعلق میگیرد.
- مقاله علمی ترویجی ۱ تا ۳ امتیاز
بسته به سطح و قدمت آن ژورنال علمی ترویجی که امتیازها به چه اندازه باشد، بین ۱ تا ۳ امتیاز دریافت میکنند.
- مقاله کامل چاپ شده در کنفرانسهایی که فرآیند داوری دارند ۱ تا ۲ امتیاز
در مورد مقالاتی که در کنفرانسها چاپ میشوند، اگر کنفرانسها بینالمللی باشند، امتیازات مقالات با کنفرانسهای ملی یا بینمنطقهای متفاوت است. شما اگر به نام کنفرانس دقت کنید، نام کنفرانس مشخص میکند که آیا international است یا خیر، کنفرانس ملی، کنفرانس بین قارهای یا کنفرانس منطقهای است که امتیاز آنها متفاوت است و خود مقاله هم به دو صورت چاپ میشود. یا مقالهی کامل چاپ میشود یا خلاصهی مقاله چاپ میشود.
- مقاله خلاصه چاپ شده در کنفرانسهایی که فرآیند داوری دارند ۵/۰ تا ۱ امتیاز
حتماً به دو مورد آخر از انواع مجلات توجه خاص داشته باشید. در صورتی که کنفرانستان ملی باشد، ۱ امتیاز به آن تعلق میگیرد؛ اگر مقاله کامل چاپ شود و این مهم نیست که در داخل کشور است یا خارج از کشور باشد، بلکه مهم این است که نام کنفرانس بینالمللی باشد، دو امتیاز به آن تعلق میگیرد.
اما اگر خلاصهی مقاله چاپ شود، یعنی در آن proceeding کنفرانس یا کتابچهای که به شما تحویل میدهند، یا آن CD که به شما تحویل میدهند، خلاصهی مقاله چاپ شده باشد، همهی این امتیازها نصف میشود. یعنی اگر کنفرانس ملی باشد، ۵/۰ امتیاز به آن تعلق میگیرد و اگر کنفرانس بینالمللی باشد، یک امتیاز به آن تعلق میگیرد. لازم است بدانید که همهی امتیازهایی که به شما گفتم، در حالتی است که شما فقط یک نویسنده داشته باشید. یعنی اگر تعداد نویسندهها بیشتر باشد، جدولی وجود دارد که این امتیازها با استفاده از آن جدول میشکند و به هر نویسنده بسته به اینکه جایگاه اسم او کدام قسمت از اسامی نویسندگان باشد، امتیاز خاصی تعلق میگیرد.
با هم آن جدول را مشاهده خواهیم کرد.
توجه کنید این جدولی است که معمولاً از آن در سامانههای ارتقاء استفاده میکنند.
تعداد نویسندگان | سهم هر یک از نویسندگان در امتیاز کل | |
نفر اول | بقیه نویسندگان | |
۱ | ۱۰۰٪ | – |
۲ | ۸۰٪ | ۵۰٪ |
۳ | ۷۵٪ | ۴۰٪ |
۴ | ۷۰٪ | ۳۵٪ |
۵ | ۶۰٪ | ۳۰٪ |
بیش از ۵ | ۵۰٪ | ۲۸٪ |
اگر مقاله یک نویسنده داشته باشد، ۱۰۰ درصد امتیاز به همان یک شخص تعلق میگیرد. وقتی که میگوییم ۱۰۰درصد امتیاز، یعنی اینکه اگر مقاله ۷ امتیازی باشد، ۷ امتیاز به همان یک نفر تعلق میگیرد. اگر تعداد نویسندهها ۲ نفر باشد، ۸۰ درصد امتیاز به نفر اول داده میشود و ۵۰ درصد امتیاز به نفر دوم داده میشود. یعنی به عنوان مثال اگر مقالهی شما ۵ امتیازه باشد، ۴ امتیاز به نفر اول و ۵/۲ امتیاز به نفر دوم داده میشود. بنابراین این را مدنظر قرار دهید. اگر تعداد نویسندگان ۳ نفر باشد، ۷۵٪ امتیاز به نفر اول داده میشود، ۴۰٪ امتیاز به نفر دوم و نفر سوم تعلق میگیرد.
بنابراین به این توجه کنید که بسته به اینکه امتیاز مقاله چند باشد، امتیاز بین نویسندگان تقسیم میشود. مثلاً اگر مقاله ۷ امتیازه باشد، ۷۵٪ از این ۷ امتیاز به نفر اول تعلق میگیرد و به هر کدام از نفر دوم و سوم ۴۰ درصد از این ۷ امتیاز تعلق میگیرد.
اگر تعداد نویسندگان ۴ نفر باشد، ۷۰ درصد نفر اول، ۳۵ درصد بقیهی نویسندگان یعنی هر کدام نویسندهی دوم، سوم و چهارم دریافت میکنند.
اگر تعداد نویسندگان پنج نفر باشد، ۶۰ درصد امتیاز برای نفراول در نظر گرفته میشود و برای هر یک از بقیه نویسندگان ۳۰ درصد امتیاز در نظر گرفته میشود.
اگر تعداد نویسندگان بیشتر از ۵ نفر باشد، ۵۰٪ امتیاز به نفر اول تعلق میگیرد و ۲۸٪ امتیاز به نفرات بعدی به هر تعداد که باشند، تعلق خواهد گرفت.
بنابراین همانطور که از این جدول میبینید، آن امتیازهایی که در اسلاید قبل بررسی کردیم، در شرایطی است که فقط یک نفر نویسنده وجود داشته باشد. اگر تعداد نویسندهها افزایش پیدا کند، قطعاً درصد این امتیاز متفاوت میشود.
اگر نفر اول دانشجو باشد در امتیازدهی استاد راهنما حذف شده و امتیاز نفر دوم (استاد راهنما) برابر با نفر اول خواهد بود.
اگر نفر اول دانشجو باشد و شما به عنوان استاد راهنمای این دانشجو و نفر دوم باشید، در امتیازدهی استاد راهنما دانشجو حذف میشود و استاد راهنما هم امتیاز نفر اول را دریافت میکند.
بنابراین دانشجویان عزیز می توانند برای انجام نگارش مقاله خود به سایت کارت پروژه مراجعه کنند و با کارشناسان ما ارتباط گرفته و سفارش خود را ثبت کنند.
ارسال پاسخ