مقدمه
هر سال با نزدیکشدن به روزهای کنکور، بحث انتخاب رشته برای هر داوطلبی پیش میآید. از طرف دیگر، تنوع رشتههای مهندسی در گروه ریاضی، بسیاری از آنها را دچار سردرگمی میکند که چه رشتهای را انتخاب نمایند. انتخاب رشته مناسب برای دانشآموزان دختر و پسر، از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از داوطلبان دختر گروه ریاضی، سوال میکنند که آیا مهندسی مکانیک برای خانم ها خوب است؟ و اینکه این رشته چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟ ما در ادامه این مقاله، به این سوالات مهم از داوطلبان کنکور پاسخ خواهیم داد.
مهندسی مکانیک برای خانم ها
برای بررسی اینکه رشته مهندسی مکانیک برای دخترها مناسب است یا خیر، باید چند فاکتور مهم را در نظر داشت که در ادامه بیان خواهیم کرد.
میزان علاقه و استعداد به رشته مکانیک برای خانمها
اولین و مهمترین ویژگی که میتوان از آن صحبت کرد این است که هر داوطلبی باید به رشته انتخابی خود علاقهمند بوده و برای پیشرفت در آن از استعداد کافی برخوردار باشد. مثلا رشته مهندسی مکانیک برای اکثر دخترها جذاب نیست؛ اما اگر شما به این رشته علاقه بسیاری دارید و فکر میکنید که در آن موفق خواهید شد، پس برای انتخابهای خود در نظر داشته باشید.
حضور به عنوان دانشجوی مکانیک خانم در دانشگاه
قطعا تعداد دانشجویان دختری که رشته مهندسی مکانیک هستند، بسیار کمتر از پسران است. برای مثال طبق آمار از رشته مکانیک دانشگاه شریف، از میان 70 دانشجو، تنها دو یا سه نفر آنها دختر هستند. پس در هنگام انتخاب رشته، به این موضوع توجه ویژهای داشته باشید، چرا که برخی از داوطلبان دختر حاضر به شرکت در محیطی با این شرایط نخواهند بود.
بازار کار و درآمد رشته مهندسی مکانیک برای خانم ها
مهمترین هدف در انتخاب دانشگاه و ادامه تحصیل، ورود به بازار کار است. هر فردی بعد از پایان دانشگاه میخواهد در رشته تحصیلی خود کار کند و درآمد بالا کسب نماید. اکثر رشتههای مهندسی از درآمدهای مناسبی برخوردار هستند، اما در مورد بازار کار رشته مکانیک برای خانمها، جای تردید است.
شاید تصور ما از رشته مهندسی مکانیک برای خانم ها این باشد که آچار بهدست بگیرند و ماشین تعمیر کنند! در صورتی که اینطور نیست؛ مهندسان خانم مکانیک در بخش کارخانه یا شرکت، در دفتر مهندسی کار خواهند کرد یا در انجام پروژه مکانیک به سایر مهندسان و دانشجویان کمک میکنند. اما برای اینکه تمام زحمات شما در دوران تحصیل هدر نرود، قبل از انتخاب این رشته تمام جوانب را بررسی نمایید.
شرایط پذیرش در رشته مکانیک برای خانم ها
آخرین ویژگی که میتوان برای این رشته مهندسی مخصوصا خانمها اشاره کرد، شرط پذیرش آن است. شاید رشته مکانیک از دید برخی از افراد برای خانمها مناسب نباشد؛ اما اگر داوطلبان اهداف خود را مشخص نماید و برای رسیدن به آن، تلاشهای بیوقفه داشته باشند، قطعا نتیجه خوبی کسب خواهند کرد. پس همهچیز به خود شما بستگی دارد.
پس قبل از اینکه نظر افراد را برای خوب بودن رشته مهندسی مکانیک برای خانمها جویا شوید، بهتر است این سوال را از خودتان بپرسید. لطفا تمام شرایط بالا را به دقت مطالعه کنید و اگر حاضر هستید با تمام این سختیها وارد رشته مکانیک شوید، پس آن را انتخاب کنید. انتخاب رشته مکانیک و نه هیچ رشته دیگری به جنسیت بستگی ندارد و مهم خود افراد هستند که چه میزان در موفقیت خود نقش داشته باشند.
معرفی چند شغل رایج در بازار کار مهندسی مکانیک
رشته مهندسی مکانیک دارای شاخههای متنوعی است. برخی از مشاغل آن عبارتند از: کارشناس ارشد مهندس مکانیک، کارشناس مهندس مکانیک، کارشناس تکنولوژی و تکنسین ساخت، مهندس مکانیک خودرو، کارشناس تعمیر و نگهداری، نقشهکشی صنعتی، مهندسی پزشکی، مهندس سیستمهای سرمایشی و گرمایشی، مهندسی هوافضا، مهندسی مکانیک سیالات، کارشناس تحقیق و توسعه.
برخی از مشاغل این گروه، دارای شرایط سخت و خطرناک کارخانهای هستند، از این رو این دسته از مشاغل حوزه مهندسی مکانیک برای خانم ها مناسب نیست، شاید هم کارفرمایان تمایل به استخدام آقا در این زیرشاخهها را داشته باشند. اما برخی دیگر مانند کارشناس تحقیق و توسعه و مهندسی پزشکی، برای خانمها مناسبتر است.
کلام آخر
شما با مطالعه این مطلب دریافتید که رشته مهندسی مکانیک جدای از جنسیت میتواند برای خانمها مناسب باشد. این عشق و علاقه افراد است که هر چیزی را تغییر میدهد. اما بهتر است در کنار علاقه، تمام جوانب را بار دیگر بررسی کرد و سپس تصمیم نهایی را بگیرید.
ارسال پاسخ