در این مجموعه آموزشی با عنوان انجام مقاله در خدمت شما علاقه مندان به این حوزه هستیم.کارشناسان تیم کارت پروژه با جمع آوری اطلاعات در این زمینه برای علاقه مندان فرصتی را فراهم کردند تا دانشجویان و… بتوانند بصورت کامل این مبحث را فراگیرند.با ادامه آموزشها در خصوص بخش های یک مقاله با ما همراه باشید.
بخش های اصلی یک مقاله

قبل از بررسی بخش های یک مقاله باید همهی مقدمات انجام شده باشند، کار تحقیقاتی مقاله انجام شود و سپس به نگارش یک مقالهی علمی بپردازیم. در ابتدا بخش های یک مقاله را ارائه میکنیم و سپس نحوهی نگارش هر کدام را بررسی می کنیم.
ما در مقالهی فارسی صفحهی عنوان، خلاصهی مقاله، لغات کلیدی ، مقدمه ، مواد و روشها را داریم، البته این مواد و روشها در بعضی از رشتهها که آزمایشبنیان نیستند، ممکن است وجود نداشته باشد. نتایج و بحث، نتیجهگیری کلی ، تقدیر و تشکر و در نهایت منابع را داریم.


ما در یک مقاله لاتین Title page، Abstract ، Keywords، Introduction ، Materials and methods را داریم که در برخی از رشتهها که کارهای تحقیقاتیشان آزمایشبنیان نیست این بخش وجود ندارد. Results and discussion را داریم که به عبارتی نتایج و بحث کار ما را عنوان خواهد کرد. Conclusion داریم که همان نتیجهگیری کار ما خواهد بود. Acknowledgment داریم که البته ضرورت ندارد. اگر نیاز بود که تقدیر و تشکری در کار باشد، این بخش را خواهیم داشت و در نهایت Reference داریم که همان منابع کار ما را عنوان میکند.
مراحل گام به گام و نحوه نگارش بخش های یک مقاله
صفحه عنوان (Title page)
در ابتدا در خصوص صفحهی عنوان یا همان title page میخواهیم بحثهایی را داشته باشیم که اصلاً Title page به چه صورت نگاشته میشود و چه اصولی باید در آن رعایت شود.
عنوان مقاله به صورت کامل و دقیق که نمایانگر دقیق کار انجام شده باشد، باید قید شود.
دقت کنید که عنوان کار شما باید بهگونهای که کلیت کار شما را پوشش دهد باشد. بسیاری از مجلات اعلام میکنند که عنوان نباید جملهی کامل باشد. ولی بسیاری از مجلات هم این قید را ندارند ولی کلیتی که همهی اینها روی آن تمرکز دارند، این است که دقیقاً مرتبط با موضوع کار شما باشد و کلیات موضوع شما را بیان کند و به گونهای دیگران را علاقهمند کند که اقدام به خواندن مقالهی شما کنند. زیرا عنوان مقالهی شما به نوعی ویترین کار شماست.
شما فرض کنید که در مغازهای که میخواهید از آن خرید انجام دهید، ابتدا ویترین کارش را نگاه میکنید، اگر آنجا نظر شما را جلب کرد، وارد مغازه میشوید. مقاله هم به همین صورت است. خوانندهای که سرچ میکند، ابتدا عنوان مقالهی شما را میبیند. اگر عنوان مقالهی شما کامل و جامع باشد و نظر خواننده را جلب کند، بعداً به مطالعهی متن مقالهی شما میپردازد. روی این حساب حساسیت زیادی وجود دارد.
شرکتهای انتشاراتی و ژورنالها نسبت به این موضوع حساسیت دارند. زیرا آنها علاقهمند هستند که دیگران مقالاتی که در ژورنال آنها چاپ شده است را دانلود کنند و بخوانند. اولین چیزی که دیگران میبینند، عنوان است. اگر عنوان خواننده را جلب نکند، دیگر به سراغ خواندن ادامهی مقاله نمیرود. بنابراین این زمینه دقت خاصی میطلبد.
Running title با محدودیت تعداد Character
ما علاوه بر عنوان، یک Running title هم باید داشته باشیم. Running titleدر حقیقت یک عنوان خلاصه شدهای است که همراه با عنوان میآید؛ یعنی شما در خط اول که عنوان را ذکر میکنید، در خط دوم مینویسید Running title و آن Running title مربوط به خودتان را مینویسید.
توجه کنید که Running title عنوان کوچکی است که معمولاً محدودیت کاراکتر دارد. یعنی اینطور نیست که بتوانید هر تعداد لغتی در آن به کار ببرید. در فرمت ژورنال این که چگونه فرمت ژورنال را پیدا کنید، قید شده است که مثلاً Running title ژورنال ما باید ۵۰ کاراکتر باشد. پس شما حتماً باید این مورد را مد نظر قرار دهید و کنترل کنید.
اسامی نویسندگان مقاله به ترتیب
مرحلهی بعدی در بخش های یک مقاله وارد کردن اسامی نویسندگان مقاله به ترتیب است. نویسندگان به ترتیب کاری که انجام دادند و به ترتیب فعالیت و نقشی که در کار تحقیقاتی داشتند، اسامیشان وارد میشود. بسیاری از نویسندهها میتوانند در نوشتن مقاله نقش نداشته باشند ولی در بخشی از تحقیق نقش داشتند. بسیاری نیز ممکن است در بخشی از تحقیق نقش نداشته باشند و در نگارش مقاله نقش داشته باشند. این شما هستید که مشخص میکنید اولویتبندی به چه صورت است.
توصیهای که می شود این است که فقط افرادی را نام ببرید که کار کردند و در این زمینه به شما کمک کردند در حدی که قابل هستند که نامشان در مقاله بیاید. یک سری ممکن است که کمک شایان توجهی نکرده باشند و فقط در حد تقدیر و تشکر از آنها تقدیر شود، کفایت میکند. در دنیا هم بیشتر از این تمایلی ندارند یعنی اصلاً انتظار بیشتر از این از شما ندارند. بنابراین این را حتماً مدنظر قرار بدهید.
در این بخش یک مقالهای وجود دارد که توجه شما را جلب می کنیم .
این مقاله در بخش ژورنال Physics Letters B از انتشارات الزویر چاپ شده است.
عنوان مقاله را در اینجا مشاهده میفرمایید:
Charged-particle multiplicities in interactions at GeV measured with the ATLAS detector at the LHC
و به جای نویسندگانش خوانندهها را به یک ضمیمهای که در انتهای مقاله وجود دارد، ارجاع داده است.
ما با هم ضمیمهی انتهای مقاله را بررسی میکنیم که بدانیم نویسندگان این مقاله چه کسانی هستند.
این یک مقاله ۷-۸ صفحهای است.
آن ضمیمهای که گفته شد، از این قسمت مشخص شده در زیر شروع میشود. یعنی نویسندگان مقاله را به ترتیب آورده است.
صفحهی اول:



صفحه دوم:




صفحه سوم:

صفحهی چهارم، پنجم، ششم و … تا صفحهی یازدهم و یک نسخه هم از صفحهی ۱۲ مشاهده میکنید.

دقت بفرمایید اینها در هر صفحه حدود ۱۰۰ نفر نویسنده آمده است.
یعنی به صورت میانگین حداقل ۴۰۰-۵۰۰ نفر نویسنده برای این مقالهی ۷-۸ صفحهای وجود دارد.
وقتی که میخواستیم مکان نویسندهها را بررسی کنیم، هر کدامشان از یک جا بودند. مثلاً شخصی از ایتالیا بود و نفر بعد از یک کشور دیگر و … یعنی هرکسی از یک جای دنیا بوده است. اینطور نبوده است که ۴۰۰-۵۰۰ نفر در یک جا جمع شوند مقاله بنویسند. این ارزش Teamwork یا کار گروهی را نشان میدهد که متأسفانه در کشور ما و در کارهای تحقیقاتی ما خیلی کمرنگ است. ۴۰۰-۵۰۰ نفر از جاهای مختلف دنیا جمع شدند و با هم کار تحقیقاتی گروهی کردند و با هم یک مقاله را نوشتند که دستاورد بسیار خوبی هم بوده در یک ژورنال بسیار خوب هم چاپ شده است.
بنابراین لازم است که به این نکته توجه بفرمایید که تحقیقاتمان در داخل کشور دو مشکل بزرگ دارد که یک مورد همین است که ما بلد نیستیم کار گروهی انجام بدهیم.این موضوع در پرورش دادن فرزندانمان نهفته است. از کودکی به آنها اینطور یاد داده نشده است که با همسن و سالانشان با هم جمع شوند و یک کار انجام دهند. زیرا در مدرسه اگر قرار است مشقی نوشته شود، هر کس جدا مشق مینویسد و معلم مشق هر کس را جدا تصحیح میکند.
هیچ وقت معلم نگفته است که شما ۴ نفر با هم کمک کنید یک مشق بنویسید، تصحیح شود و نمره هم برای هر ۴ نفرتان باشد. پس به هم کمک کنید که کارتان درست انجام دهید. این از آنجا پرورش داده نشد و قطعاً وقتی که به دانشگاههای ما و تحقیقات ما تسری پیدا میکند، این معضلات را خواهیم داشت. پس یکی از بزرگترین معضلات همین مورد است.
توصیه می شود که کار تحقیقاتی مشترک انجام دهید. دنیا با این عامل در حال پیشرفت است. و معضل دیگر بزرگی که در کارهای تحقیقاتی وجود دارد این است که ما همیشه به دنبال این هستیم که کار تحقیقاقی ما happy end باشد. یعنی نتیجهای که ما به دنبال آن هستیم حاصل شود. یک ماده را به یک مادهی دیگر اضافه میکنیم و منتظر هستیم که ساختار مادهی دوم شکسته شود. اگر شکسته شد، میگوییم که نتیجه گرفتیم و اگر شکسته نشد، بیان میکنیم که به بنبست رسیدیم و کار تحقیقاتی ما نتیجه نداد. خیر، اینطور نیست. نتیجه داد.
اینکه فلان ماده در یک مادهی دیگر تأثیر ندارد، یک نتیجه است. در تمام جاهای دنیا، در تمام کشورهای مترقی این به عنوان یک مقالهی خوب چاپ میشود. در حالی که در کشور ما اینطور نیست. زیرا از ابتدا این طور در ذهن ما تثبیت شده است که در تمامی ارکان زندگی همیشه به دنبال یک واقعهی happy end و خوب و خوش هستیم، قطعاً اگر به انتظارمان نرسیم، احساس میکنیم به بنبست رسیدیم.
بسیاری از این موارد را سراغ داریم که دانشجو کاری را انجام داده است و بهطور مثال به یک ماده اولتراسیون زده، با فرض اینکه این ماده با اولتراسیون میشکند که آن ماده نشکسته و احساس رسیدن به بنبست پیدا کرده است. برای فرصت مطالعاتی به خارج از ایران رفته و در آنجا اولین سؤالی که از او شده این بوده که چه شد و در ایران چه فعالیتی انجام دادید، که به بن بست منتهی شده است. در حالیکه بنبست نیست و بلافاصله آن را در بهترین ژورنال چاپ کردند.
بنابراین توصیه می شود که حتماً این ۲ نکته را مد نظر داشته باشید:
۱- کار گروهی داشته باشید.
۲- قرار است نتیجهی تحقیق شما آن چیزی باشد که شما دوست دارید. هر نتیجهای حتی آن چیزی که شما فکرش را نمیکردید، حاصل شود، این یک نتیجه است. دیگران دیگر این دو ماده را با هم مخلوط نکنند که هیچ اثری ندارد. بنابراین این دو نکته را حتماً مد نظر قرار دهید.
در این جلسه آموزشی از انجام مقاله به بررسی بخش هایی از مقاله پرداختیم و تمامی مراحل نگارش یک مقاله را به صورت کلی توضیح دادیم . در صورتی که تمایل به سفارش و انجام مقاله کنفرانسی، انجام مقاله همایشی، انجام مقاله isi , isc و دیگر مقالات داشته باشید می توانید با کارشناسان کارت پروزه در ارتباط بوده و ثبت سفارش کنید.
ارسال پاسخ