با سری آموزشهای نگارش مقاله مروری با رویکرد سیستماتیک خدمت شما عزیزان هستیم. کارشناسان تیم کارت، آموزش نگارش مقاله مروری با رویکرد سیستماتیک را به طور کاملا علمی خدمت شما عزیزان آموزش خواهند داد. در جلسه گذشته با انواع مقاله مروری و نوع شناسی مقالات علمی آشنا شدیم، در این جلسه به دلیل اهمیت مقاله مروری و اصلا چرا ما مقاله مروری مینویسیم میپردازیم.
این جلسه یکی دیگر از مراحل انجام مقالات مرور سیستماتیک شناسایی و جستجوی منابع اطلاعاتی در مقالات مروری میباشد این مبحث بخش عملی این آموزش در کارت پروژه میباشد و در جلسه گذشته نیز بخش نظری ( اصول تدوین استراتژی جستجو در مقالات مروری ) همین مبحث خدمتتان ارائه شد.
جستجوی منابع اطلاعاتی در مقالات مروری (بخش عملی)
با عنوان جستجوی منابع اطلاعاتی در مقالات مروری (بخش عملی) در خدمت شما هستیم.
در این درس ما به شکل عملی و به شکل واقعی در اینترنت جستوجو میکنیم و برخی سایتهای فارسی و بعضی از سایتهای خارجی به ویژه انگلیسی را جستوجو میکنیم تا با شیوههای درست جستوجو و انتخاب مقاله آشنا میشویم.
آنچه که مهم است این است که بدانید آن چیزی که در حال حاضر در خدمت شما هستم، یک نمونه است. اما برای مهارتافزایی خودتان و آشنایی با شیوههای درست جستوجو و ارزیابی منابع اینترنتی باید کتابهای این حوزه را مطالعه بفرمایید و به شکل عملی تجربه را به دست آورید و هر روزه با دیتابیسها و وبسایتها کار کنید تا عملاً بدانید که چگونه میتوانید به خوبی جستوجو کنید. بهترین وبسایتها چه چیزهایی هستند، بهترین پایگاههای اطلاعاتی در حوزهی موضوعی شما کدامها هستند و چگونه میتوانید اطلاعات را استخراج کنید و در زمینه موضوع خودتان مورد استفاده قرار دهید.
انجام مقاله علمی ترویجی از خدمات مهمی است که در سایت کارت پروژه توسط متخصصان سایت ما به صورت تضمینی قابل انجام است.
جستجوی منابع اطلاعاتی اینترنتی
برای جستجو منابع اطلاعاتی هم منابع فارسی وجود دارد و هم منابع خارجی که در ذیر انواع منابع نام برده شده است.
منابع فارسی
منابع فارسی که برای جستجوی منابع اطلاعاتی استفاده میشود در زیر نام برده شده است:
- مگیران
- نورمگز
- ایراندک
- اپک کتابخانه ملی
- علم نت
- سایت مجلات
منابع خارجی
در زیر چند سایت برای جستجوی منابع لاتین خدمتتان ارائه کردیم:
- جستجوی پیشرفته گوگل
- پایگاه اطلاعاتی خارجی
- سایت ناشران مجلات لاتین
ما در این قسمت چند وبسایت در ارتباط با منابع فارسی و چند وبسایت در ارتباط با منابع لاتین را خدمت شما آموزش میدهیم. در حوزه منابع فارسی برخی وبسایتها مانند مگیران، نورمگز، ایرانداک، اپک کتابخانه ملی، علم نت و چند سایت و مجله را خدمت شما آموزش خواهیم داد. در ارتباط با منابع لاتین، جستوجوی پیشرفته گوگل، برخی از پایگاههای اطلاعاتی خارجی، سایت ناشران مجلات لاتین را خدمت شما توضیح خواهیم داد. در زیر فهرستی از سایتها تهیه شده است:
opac.ir: این سایت یا همان سازمان اسناد وکتابخانه ملی ایران است و از غنی ترین مجموعه کتابخانههای ایران به شمار میرود. همچنین این وبسایت به زبانهای فارسی، انگلیسی، فرانسه، ایتالیایی و عربی در دسترس تمامی کاربران قرارگرفته است.
irandoc.ir: این سایت پیشینه تمامی پژوهشها را دراختیار دارد. این سایت باعث میشود محقین و دانشجویان با خیال راحت برای فهم و درک موضوعات مختلف در مورد حیطه مورد علاقه خود استفاده کنند.
nooemags.ir: پایگاه مجلات تخصصی نور از مجموعه پایگاه های مركز تحقیقات كامپیوتری علوم اسلامی است که وظیفه این پایگاه شناسایی و عرضه مجلات تخصصی علوم انسانی و اسلامی میباشد.
علم نت: وبسایت علم نت یک موتور جستجوی علمی میباشد که منابع اطلاعاتی را از پایگاهای مختلف در دسترس کاربران قرار میدهد.
magiran.ir: این پایگاه بسیار معتبر است و در حوزه مقالات فارسی میباشد که در مجلات علمی یا در مجلات تخصصی منتشر است و کاربر میتواند واژه مورد نظر را برای جستجو وارد کند.
Google Advance: سرچی حرفهای در گوگل و یا جستجوی پیشرفته در گوگل فارسی به معنای یافتن نتایجی با دقت در کمترین زمان ممکن است.
onlinelibrary.wiely.com:سایت بعدی، سایت onlinelibrary.wiely.com است. از شرکت John Wiley ناشر معتبر می باشد. شما به همین ترتیب میتوانید جستوجوهای خودتان را انجام دهید.
science direct:این وبسایت مربوط به ناشر بینالمللی الزویر است و در حوزههای مختلف علمی میتوانید جستوجوهایی را انجام دهید.
tandfonline.com: از دیگر دیتابیسهای بسیار خوب برای جستوجوی مقاله است که شما بیش از ۴ میلیون مقاله را میتوانید در حوزههای مختلف موضوعی جستوجو کنید که میبینید بسیار گسترده است.
Springer.com: یکی از ناشران بزرگ بینالمللی و یکی از پایگاه های اطلاعاتی اصلی می باشد که کتاب های که آکادمیک هستند و ژورنالهای تخصصی علمی هستند را منتشر میکند.
emerald insight:این سایت برای مجلاتی به ویژه در حوزهی مدیریت و حوزهی فناوری اطلاعات و علم اطلاعات است که جستوجوی مورد نظرتان را انجام میدهید.
Scimago:سایت Scimago سایتی برای رتبهبندی مجلاتی است که سایت اسکوپوس دارد و شما میتوانید در حوزهی موضوعی خودتان مجلات مختلف را شناسایی کنید و رتبهی آنها را حتی در کشورهای مختلف بررسی کنید.
در این جلسه به شناسایی چستجوی منابع اطلاعاتی در مقالات مروری پرداختیم. در جلسه آینده در خصوص نحوه استفاده از وبسایت اوپک مطالبی خدمتتان ارائه خواهد شد.
با ادامه آموزش ها با ما همراه باشید.
ارسال پاسخ