با آخرین جلسه از فصل سوم سری آموزشهای مقالات مروری در خدمت شما علاقمندان به این حوزه هستیم. در این مجموعه آموزشها کارشناسان تیم کارت نگارش مقاله مروری با رویکرد سیستماتیک را به طور علمی به شما آموزش خواهند داد. در واقعا آنچه که واقعا برای نگارش مقالات مروری سیستماتیک و شیوه ارائه آن نیاز دارید در این آموزش ارائه خواهد شد.
در جلسه گذشته در خصوص نمودار گردش کار ارسال مقاله مروری مطالبی ارائه گردید. در این جلسه آموزشی از نگارش مقاله مروری نمودار بازبینی نهایی مقاله مروری قبل از ارسال در سایت کارت پروژه مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
نمودار بازبینی نهایی مقاله قبل از ارسال
اما بازبینی نهایی قبل از ارسال چیست؟ یعنی ما مجله را انتخاب کردیم، میخواهیم که آن را ارسال کنیم. ابتدا کار را توسط اساتید و همرشتهایهای خودمان منتقدانه بررسی میکنیم.
همیشه میگویند مقاله باید یک دورهی آیش را طی کند؛ مانند زمین کشاورزی که چند سال از آن استفاده نمیشود، بهتر است که مدتی مقالهی خود را نبینیم و آن را حتی فراموش کنیم. بعد از این مدّت آیش دوباره به آن مراجعه کنیم. در این مراجعهی مجدد ما عیوب آن مقاله یا دستنوشتهی خودمان را بهتر درک میکنیم و حتی بهتر است آن را به اساتید و همکاران از رشتهی خودمان هم ارسال کنیم تا آنها هم نظر خودشان را بیان کنند.
اگر اظهار نظرها مفید بودند، آنها را اعمال میکنیم، فرم و شکل مقاله را به فرم و شکل مطلوب مجله درمیآوریم. در مواقعی اظهارنظرها مفید نیستند. بنابراین ما آنها را اعمال نمیکنیم و مستقیماً آن دستنوشته را به فرمت و شکل آن مجله درمیآوریم.
ویرایش نگارشی و املایی مقاله را نهایتاً مجدد چک میکنیم. مطالعهی نهایی راهنما و حوزهی علمی مجله را بار دیگر خواهیم داشت و برای آخرین بار آن شیوهنامهی مجله و راهنمای مجله و اسکوپ مجله را مطالعه میکنیم و اگر مشکلی نداشت، در جهت ارسال اقدام میکنیم.
نکات پس از ارسال
مواردی که مربوط به انتشار اطلاعات مقاله و حتی مقالات مرور سیستماتیک است، باید نکاتی را پس از ارسال در نظر بگیریم
- مشاهده منظم پروفایل مقاله
یک نکته این است که پروفایل مقاله را به شکل منظم بررسی کنیم. هفتهای یک بار مشاهده کنیم که در چه مرحلهای است. آیا سردبیر دیده است یا خیر؟ آیا برای داوری ارسال شده است یا خیر؟ و موارد دیگر را بررسی کنیم. در بعضی از موارد ممکن است سردبیر مقاله را نبیند و برای مدتها در همانجا باقی بماند.
- مکاتبه با سردبیر در صورت لزوم
اگر لازم باشد با سردبیر مکاتبه میکنیم و آن را در فرایند داوری قرار میدهیم. - بازبینی مقاله با توجه به نکات اصلاحی داوران
ممکن است داوری انجام شود و مقاله نیاز به بازبینی پیدا کند. اگر مقاله بازبینی بخواهد، با توجه به نکات اصلاحی داوران آن را اصلاح میکنیم. اما اگر مقاله رد شود، اگر دلیل توجیهی داریم، به سردبیر ارائه میکنیم. وگرنه کار به اتمام میرسد.
- بازنویسی یا بازنگری کلی مقاله در صورت رد شدن در مرحله داوری
اگر مجله رد شد، ما بازنویسی یا بازنگری کلی میکنیم تا بتوانیم آن را به مجلهی دیگری ارسال کنیم. پس نکات یا کامنتهای داوران را باز در نظر میگیریم و متناسب با آنها بازنویسی و بازنگری را انجام میدهیم. - رعایت نکات اخلاقی در ارسال مقالات و اساساً در کل فرآیند پژوهش و نگارش
در ارسال مقاله و اساساً در کل فرایند پژوهش باید نکات اخلاقی را رعایت کنیم. در ارسال مقاله که چه نویسندهای اول بیاید، اینکه وابستگی سازمانی حتماً وارد شود، همهی نکات را باید رعایت کنیم.
انجام مقاله isi از جمله مقالاتی است که در سایت کارت پروژه قابل انجام است. برای سفارش با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
- منبع مفید برای مطالعه بیشتر:
o مرور سیستماتیک: راهنمای CRD برای اجرای مرورها در مراقبتهای سلامت
اما در اینجا منبعی را که برای نگارش مقالات مروری و ارسال آنها بسیار مفید است، خدمت شما معرفی میکنیم. کتاب مرور سیستماتیک راهنمای CRD برای اجرای مرورها در مراقبتهای سلامت کتاب بسیار مفیدی است که هم در نگارش مقاله مرور سیستماتیک در ارسال آن و اساساً در تدوین این گونه از مقالات میتواند کمک کند.
منابع
• مسعود بهزادی فر، ابوذر کشاورزی، میثم بهزادی فر، حسن نیرومند. زیر نظر على دل پیشه. آشنایی با مرور سیستماتیک. تهران: آرنا، ۱۳۹۳.
• پائول گلازیو، نلس ارویگ، کریس بیین، گراهام گولدتز. مرور سیستماتیک در مراقبتهای بهداشتی راهنمای کاربردی، ترجمه: نسرین کوچه مشکیان، تبریز: ستوده، ۱۳۸۷.
• صادق غضنفری، حکیمه مصطفوی، الهام امین؛ نظارت و ویرایش علی اکبری ساری، مرور نظام مند: راهنمای CRD برای اجرای مرورها در مراقبت های سلامت. تهران: آثارسبحان: انتشارات پارس، ۱۳۹۶.
• مهدی عباسی و سیدحسین سراج زاده. میسائل روش شناختی در مرور نظام مند همراه با ارزیابی مقالات ایرانی مبتنی بر این روش. مجله: مطالعات اجتماعی ایران، دوره نهم، شماره ۳، ۱۳۹۴.
• رامین ملبوس باف، فریدون عزیزی. مرور سیستماتیک Systematic Review چیست و چگونه نگاشته میشود؟ نشریه پژوهش در پزشکی، شماره ۳، ۱۳۸۹.
• محسن صفاری، هرمز سنایی نسب، امیر پاکپور حاجی آقا. چگونه یک مرور سیستماتیک در زمینه سلامت انجام دهیم: یک مرور توصیفی. نشریه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران، شماره 1، ۱۳۹۲.
در این قسمت منابعی را شما مشاهده میکنید که منابعی است که از آنها بیشتر در کارمان استفاده کردیم که برخی از آنها کتاب هستند و برخی از آنها مجله و مقاله هستند که میتوانید به آنها مراجعه کنید و از آنها استفاده کنید. برای مثال سه تایی که در اینجا مشاهده میکنید، کتاب هستند:
آشنایی با مرور سیستماتیک، مرور سیستماتیک در مراقبتهای بهداشتی، راهنمای کاربردی و مرور نظاممند، راهنمای CRD برای اجرای این مرورها در مراقبتهای سلامت.
و این سه مورد آخر نیز مقالاتی هستند که من استفاده کردیم؛ مسائل روششناختی در مرور نظاممند همراه با ارزیابی مقالات ایرانی مبتنی بر این روش. مرور سیستماتیک یا Systematic Review چیست و چگونه نگاشته میشود. چگونه یک مرور سیستماتیک در زمینهی سلامت انجام دهیم: یک مرور توصیفی.
این منابعی که در انتها خدمت شما آوردیم، تنها گزیدهای از مقالات متعددی است که میتوانند در حوزهی نگارش مقالات مروری مورد استفادهی شما عزیزان قرار بگیرند.
در اینجا این دورهی آموزشی به پایان رسید. تلاش کردیم که به شکل جامع و به شکل کلان آنچه را که مورد نیاز شماست در تدوین مقالات مروری در هر حوزهی موضوعی که هستید، خدمتتان ارائه کنیم.
موفق باشید.
ارسال پاسخ