رشته مهندسی پزشکی بهتر است یا مهندسی کامپیوتر ؟

رشته مهندسی پزشکی بهتر است یا مهندسی کامپیوتر
رشته مهندسی پزشکی بهتر است یا مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی پزشکی بهتر است یا مهندسی کامپیوتر؟ دوراهی که پاسخ واضحی ندارد! رشته مهندسی پزشکی برخلاف رشته مهندسی کامپیوتر یک رشته ترکیبی است که از ترکیب دروس مهندسی و دروس پزشکی ایجاد می شود. رشته مهندسی کامپیوتر، اما یک رشته نسبتا قدیمی با مفاهیم تخصصی کامپیوتر است که هیچ سر و کاری را با پزشکی ندارد. اینکه کدام رشته بهتر است یا باید کدام را انتخاب کنید، وابسته به معیارهای مختلفی است که در ادامه این مقاله از سایت انجام پروژه های دانشجویی کارت پروژه به آن ها اشاره می کنیم.

معرفی رشته مهندسی پزشکی

رشته مهندسی پزشکی یک رشته تلفیقی است که از علوم تجربی و ریاضیات ایجاد شده است. هدف از ارائه این رشته بهبود فرآیندهای پزشکی در حوزه های برق، مکانیک و بالینی است. با وجود مهندسان پزشکی امکان تعمیرات تخصصی تجهیزات و وسایل پزشکی و نگهداری و بهره وری بهتر آن ها فراهم شده است.

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر یکی از رشته های تخصصی است که به صورت کاملا حرفه ای به طراحی، ساخت و نگهداری از تجهیزات کامپیوتر می پردازد و برنامه نویسی با دانش نرم را فراهم می کند. هدف از این رشته ترتیب دانشجویان باتجربه ای است که بتوانند با علم خود امکان تعمیرات، بهینه سازی، طراحی و برنامه نویسی در حوزه کامپیوتر را داشته باشند.

رشته مهندسی پزشکی بهتر است یا مهندسی کامپیوتر؟

برای اینکه متوجه شوید رشته مهندسی پزشکی بهتر است یا مهندسی کامپیوتر باید با جزئیات این دو رشته و مقایسه آن ها با یکدیگر از نظر بازار کار، وضعیت کاری، درآمد، مهاجرت پذیری و … آشنایی داشته باشید.

شرایط تحصیلی رشته مهندسی کامپیوتر و مهندسی پزشکی

رشته مهندسی پزشکی و کامپیوتر هر دو جزء رشته های پرطرفدار و تابی هستند که می توانید پس از قبولی در کنکور ریاضی آن ها را انتخاب کنید. این دو رشته هم در دانشگاه های دولتی و هم در دانشگاه های غیر دولتی تدریس می شوند. رشته مهندسی پزشکی و کامپیوتر هر دو 140 واحد در مقطع کارشناسی هستند.

برای موفقیت در این دو رشته باید با دروس آن ها آشنایی داشته باشید و در صورت علاقه‌مند بودن آن ها را انتخاب کنید. دروس رشته مهندسی کامپیوتر بیشتر در زمینه تعمیرات، طراحی، آشنایی با قطعات رایانه و برنامه نویسی های تخصصی هستند؛ اما دروس مهندسی پزشکی متنوع و ترکیبی از فیزیک، ریاضی، علوم تجربی و دروس مشابه با دروس پزشکی از جمله آناتومی و فیزیولوژی است.

هر دو این رشته ها نیاز به انجام پروژه های مختلفی در طول دوران تحصیل دارند.اما معمولا دانشجویان به دلیل کمبود زمان و بسیاری موارد دیگر، امکان انجام این پروژه ها را ندارند. در  چنین شرایطی دانشجویان عیزی می‌توانند از خدمات موسساتی مانند کارت پروژه استفاده کنند.  در زیر برخی از مهمترین خدمات  ما را مشاهده میکنید:

انجام پروژه مهندسی پزشکی    |    انجام پروژه کامپیوتر

انجام مقاله مهندسی پزشکی    |    انجام مقاله کامپیوتر

شاید مطالعه مقالات زیر هم برای شما جالب باشد:

میزان سختی رشته های مهندسی کامپیوتر و مهندسی پزشکی

یه هر حال یکی از معیارها برای انتخاب رشته این است که بتوانید از پس پاس کردن دروس ارائه شده در هر رشته تحصیلی بر بیایید. رشته مهندسی کامپیوتر یک رشته نسبتا سخت با دروسی است که اکثرا با برنامه نویسی و علم کامپیوتر سر و کار دارند. افرادی که به این حوزه علاقه مند هستند، از خواندن رشته کامپیوتر لذت می برند؛ ولی اگر به این زمینه علاقه ای ندارید، نمی توانید به خوبی از پس خواندن دروسی همچون برنامه نویسی، مدار منطقی، ساختار و زبان کامپیوتر، هوش مصنوعی، معماری کامپیوتر، جبر خطی، سیستم های عامل و … بر بیایید.

رشته مهندسی پزشکی رشته ای با دروس متنوع‌تر است. شما می توانید در این رشته از دروس ریاضی تا دروس تجربی را بخوانید. دروسی همچون آناتومی، فیزیولوژی، فیزیک، استاتیک، دینامیک، مقاومت مصالح با ترکیب دروس پزشکی در این رشته ارائه می شوند. افرادی که هم به دروس پزشکی و هم به دروس ریاضی علاقه مند هستند، می توانند این رشته را انتخاب کنند و یک تجربه لذت بخش از درس خواندن داشته باشند. در واقع در یک کلام دروس مهندسی پزشکی قابل فهم‌تر و لمس‌تر هستند.

شرایط ادامه تحصیل در مهندسی پزشکی و کامپیوتر

ادامه تحصیل یکی از مهم‌ترین اهداف در جامعه امروزی است. دو رشته مهندسی پزشکی و کامپیوتر با گرایش های مختلف در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز ارائه می شوند. با این حال گرایش های رشته مهندسی کامپیوتر نسبت به مهندسی پزشکی بیشتر و متنوع‌تر است.

گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر

  • هوش مصنوعی
  • نرم افزار
  • معماری کامپیوتر
  • شبکه های کامپیوتری
  • رایانش امن
  • علوم داده
  • بیوانفورماتیک
  • بازی های رایانه
  • علوم و فناوری شبکه

گرایش های ارشد مهندسی پزشکی

  • بیومکانیک
  • بیومتریال
  • بیوالکتریک
  • بالینی
  • توانبخشی

شما در هر دو رشته مهندسی پزشکی و کامپیوتر می توانید پس از گرفتن مدرک کارشناسی که یک دوره حدود 4 ساله است، در دوره کارشناسی ارشد شرکت کنید و معمولا به مدت 2 تا 3 سال ادامه تحصیل بدهید. سپس امکان ورود به مقطع دکتری و تحصیل بین 5 تا 7 سال نیز برای دانشجویان وجود دارد.

سایر خدمات ما در زمینه مهندسی کامپیوتر و مهندسی پزشکی عبارتند از:

انجام پروژه برنامه نویسی   |   انجام پروژه هوش مصنوعی

انجام پروژه سی پلاس پلاس   |   انجام پروژه ماشین لرنینگ

انجام پروژه داده کاوی

بازار کار مهندسی پزشکی و مهندسی کامپیوتر

قطعا یکی از معیارهای اصلی افراد برای انتخاب میان رشته مهندسی پزشکی و کامپیوتر این است که بازار کار و درآمد این دو رشته را بررسی کند. به طور کلی، رشته های مهندسی به دلیل اشباع شدن بازار کار چندان قوی ندارند. مگر اینکه زرنگ باشید و خودتان را در بازار کار جا کنید.

مهندسان کامپیوتر می توانند به عنوان مهندس تعمیر موبایل، مهندس نرم افزار، برنامه نویس، مهندس امنیت داده ها و … مشغول به کار شوند. مهندسان پزشکی نیز وظیفه کار کردن در بیمارستان ها به عنوان کارشناسان تجهیزات دندانپزشکی و پزشکی، تعمیرات دستگاه ها و کارشناس فروش را دارند. همچنین آن ها می توانند به ایده های نوآورانه در شرکت های دانش بنیان برای طراحی و ساخت اندام های مصنوعی مشغول به کار شوند.

 

درآمد مهندسی پزشکی و مهندسی کامپیوتر

برای اینکه بدانید رشته مهندسی پزشکی بهتر است یا مهندسی کامپیوتر باید حتما به سطح درآمد نیز دقت داشته باشید. رشته مهندسی پزشکی جزء رشته های پرطرفدار در جامعه امروزی است، اما باید بدانید که درآمد آن در حد معقول بوده و در اکثر شرکت ها پایه حقوق اداره کاری داده می شود. ولی اگر بتوانید به صورت پروژه ای در زمینه تعمیرات دستگاه ها و تجهیزات دندانپزشکی فعالیت کنید، وضعیت فرق کرده و درآمد بیشتری خواهید داشت.

با این حال باید این واقعیت را پذیرفت که مهندسان کامپیوتر خبره و باتجربه حقوق بیشتری نسبت به مهندسان پزشکی دریافت می کنند. به خصوص اینکه امروزه فعالیت مهندسان کامپیوتر بسیار متنوع بوده و می توانند در حوزه های خاصی مشغول به کار شوند.

مقالات پیشنهادی:

مهاجرت پذیری رشته مهندسی پزشکی و کامپیوتر

انتخاب میان دو رشته مهندسی پزشکی و کامپیوتر برای افرادی که قصد مهاجرت دارند، کمی نگران کننده و چالش بر انگیز است. رشته مهندسی پزشکی جزء رشته های جدید و نوآورانه است که عمدتا درآمد بسیار خوبی نیز در کشورهای خارجی دارد. اگر در یکی از دانشگاه های مطرح ایران تا مقطع کارشناسی و ارشد تحصیل کنید، می توانید برای ادامه تحصیل به کشورهای خارجی بروید. بیشتر دانشگاه های معتبر دنیا از جمله کمبریج، کالیفرنیا، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه ماساچوست پذیرای دانشجویان خارجی در این رشته هستند و خوشبختانه پس از فارغ التحصیلی در این دانشگاه ها نیز می توانید در همان کشورها مشغول به کار شوید.

رشته مهندسی کامپیوتر به خصوص در حوزه هوش مصنوعی نیز بسیار مهاجرپذیر است و درآمد خوبی را نیز در اختیار قرار می دهد. به طوری که مهندسان کامپیوتر در کشورهایی همچون آمریکا فقط 8 درصد بیکار هستند و مابقی دارای درآمد بیش از 80 هزار دلار هستند. کانادا، نروژ، انگلیس و فرانسه از جمله کشورهایی اند که فرصت ادامه تحصیل را برای دانشجویان مهندسی کامپیوتر فراهم می کنند.

مقاله مرتبط: مهاجرت مهندسی پزشکی (مهاجرت تحصیلی و کاری،دانشگاه های برتر)

مهاجرت پذیری کدام رشته بهتر است مهندسی پزشکی یا مهندسی کامپیوتر
رشته مهندسی پزشکی گزینه بهتری است یا رشته مهندسی کامپیوتر؟

سخن پایانی

در این مقاله در مورد اینکه رشته مهندسی پزشکی بهتر است یا مهندسی کامپیوتر صحبت کردیم. رشته مهندسی پزشکی جزء رشته های جدید و نوآورانه است که از ترکیب مهندسی و پزشکی ایجاد شده و بسیار مهاجرت پذیر نیز می باشد. رشته مهندسی کامپیوتر نیز جزء رشته های منطقی با داده های علمی و ریاضی است که با اصول برنامه نویسی معنا پیدا می کند. اینکه کدام رشته برای شما بهتر است تا حد زیادی بستگی به سلیقه و اهداف شما برای آینده دارد.

اگر قصد مهاجرت دارید، رشته مهندسی پزشکی گزینه بهتری است و هنوز چندان اشباع نشده است. اگر هم به دنبال کارهای پروژه ای و خاص در ایران هستید، رشته مهندسی کامپیوتر فرصت های کاری خوبی را در اختیار شما قرار می دهد.

سوالات متداول

رشته مهندسی پزشکی بهتر است یا مهندسی کامپیوتر؟

رشته مهندسی پزشکی و مهندسی کامپیوتر هر دو جزء رشته های خوبی محسوب می شوند. فقط بسته به هدف، سلیقه و نظرات شخصی خود باید بهترین رشته را انتخاب کنید.

درآمد رشته مهندسی کامپیوتر بیشتر است یا مهندسی پزشکی؟

درآمد رشته مهندسی کامپیوتر در اکثر مواقع و به طور متوسط در ایران بیشتر از مهندسان پزشکی است. با این وجود این موضوع تا حد زیادی به تلاش و تجربه شما بستگی دارد.

رشته مهندسی پزشکی مهاجرپذیرتر است یا رشته مهندسی کامپیوتر؟

رشته مهندسی پزشکی مهاجرپذیرتر از رشته مهندسی کامپیوتر است. البته این به رزومه و شرایط تحصیلی شما نیز بستگی دارد.

خدمات ما در سایر رشته ها:

انجام پروژه برق     |     انجام مقاله برق

انجام پروژه پزشکی     |     انجام مقاله پزشکی

اگر در حال انتخاب رشته هستید، احتمالا مطالعه مقالات زیر هم برای شما مفید باشد:

برای ثبت سفارش لطفا در تلگرام یا واتساپ یا ایتا به شماره 09104503300 پیام دهید.