رشته ی معماری چه شغل هایی دارد؟ اگر از ما بخواهید که یکی از جذابیت های رشته معماری را به صورت رندوم بگوییم، خواهیم گفت تنوع در مشاغل این رشته. تحصیل در رشته معماری به شما آزادی عمل در زمینه های شغلی می دهد. شما دستتان برای انتخاب شغل بسته نیست و این یکی از ویژگی های فوق العاده رشته معماری است که باعث شده بازار کار این آن به رغم اشباع شدن از فارغ التحصیلان هنوز هم داغ و پر رونق باشد.
رشته معماری جزو پر دانشجوترین رشته های تحصیلی در هر دانشگاه است و با این حال می بینیم که دانشجویان این رشته همچنان پر قدرت در عرصه های کاری ظاهر می شوند. در این مطلب قرار است بگوییم که بعد از فارغ التحصیلی در رشته معماری، رشته ی معماری چه شغل هایی دارد؟ و چگونه می توانید وارد این شغل ها شوید. همراه ما باشید.

مدرس نرم افزارهای معماری
یکی از مشاغل بدردبخور در حوزه معماری که می توان به آن ورود کرد، تدریس نرم افزارهای این رشته می باشد. دانشجویان زیادی به هوای یادگیری نرم افزارهای تخصصی معماری و تبدیل شدن به یک معمار حرفه ای پا به دانشگاه می گذارند اما دست از پا درازتر از این مسیر باز می گردند. دانشگاه محلی برای یادگیری مباحث تئوریک است و آموزش چندانی در حوزه نرم افزارها و امور تخصصی به شما نخواهد داد.
به همین دلیل است که بازار آموزش نرم افزارهای معماری در فضای غیر دانشگاهی حسابی داغ و پر رونق است. شما می توانید با تمرکز روی نرم افزارهای معماری و یادگیری آن ها و دریافت مدرک معتبر، به تدریس این نرم افزارها مشغول شوید. بی شک افراد زیادی برای یادگیری سراغ شما خواهند آمد.
اگر به دنبال اطلاعات بیشتر هستید، پیشنهاد میکنم این مقالات را مورد مطالعه قرار دهید:
طراح فضاهای شهری
از دیگر مشاغل محبوب رشته معماری، طراحی فضاهای شهری است. هر کجا که در شهرتان در آن قدم می گذارید دارای طراحی خاصی است و این طراحی حاصل دست معمارانی است که در شغل طراحی فضاهای شهری مشغول به کار هستند. محوطه ها، فضاهای تفریحی، آبشارهای مصنوعی، آب نماها، پارک ها، پیاده رو ها، میدان ها و خیابان ها شامل مواردی می شوند که طراحان فضاهای شهری طراحی آن ها را به عهده می گیرند.
وظیفه طراح فضای شهری ایجاد جذابیت بصری و در عین حال ایجاد بهینگی در طراحی این فضاها از لحاظ شرایط فرهنگی، جغرافیایی و آب و هوایی می باشد. شما می توانید به عنوان طراح فضاهای شهری با ارگان هایی نظیر شهرداری همکاری کنید نام خود را در زمره طراحان خلاق به ثبت برسانید.
خدمات کارت پروژه در زمینه معماری
تیم ما انجام پروژه معماری شما را در تمامی گرایش ها و برای انواع پروژه ها انجام میدهد. در زیر لیست برخی از خدماتی که توسط موسسه ما ارائه میشود را آوردهایم:
- انجام پروژه طراحی سه بعدی
- انجام پروژه شیت بندی
- انجام پروژه انیمیشن معماری
- انجام پروژه معماری داخلی
- انجام پروژه معماری منظر

مرمت و بازسازی بناهای فرسوده
مرمت و بازسازی بناهای فرسوده از مشاغل پر طرفدار در بین معماران است. آثار ارزنده زیادی در هر کشور وجود دارد که دولت ها و بخش های خصوصی حاضرند برای زنده ماندن آن ها سرمایه گذاری کنند چرا که این آثار بخشی از تاریخ و فرهنگ و تمدن آن ها محسوب می شود.
این آثار در ایران تعدادشان کم نیست. مهندسان معمار می توانند به عنوان کارشناس مرمت بناهای فرسوده به فعالیت بپردازند. بدین منظور باید دانش بالایی در زمینه انواع بناهای فرسوده، تزئینات و فرم بنا، برآورد هزینه بازسازی، همچنین اصول زیبایی شناسی و اصول مهندسی داشته باشید.
لازم است که قبل از احیا و بازسازی بتوانید با استفاده از نرم افزارهای شبیه سازی سه بعدی یک طرح کلی از بنای احیا شده به کارفرما ارائه دهید. در نتیجه داشتن مهارت در نرم افزارهای معماری نیز از الزامات این حرفه است. شما می توانید به عنوان کارشناس مرمت و بازسازی بناهای فرسوده و تاریخی با میراث فرهنگی همکاری داشته باشید.
معمار پژوهشگر
هر چند که در کشور ایران اهمیت چندانی به مشاغل پژوهشی داده نمی شود اما یکی از شغل های رشته معماری محسوب می شود. معماران پژوهشگر باید توانایی بالایی در زمینه تحقیقات تکنولوژی، تحقیق در مورد ابزارهای دیجیتال، روش های نوین شناسایی چالش ها، بهبود فرآیند طراحی و تاثیرات زیست محیطی داشته باشند. اگر قصد مهاجرت رشته معماری را دارید با فعالیت در این عرصه شغلی می توانید مسیر را برای خود هموار کنید.

طراحی و دکوراسیون داخلی
دکوراسیون داخلی یکی از مفرح ترین مشاغل رشته معماری است که همیشه تقاضای زیادی برای آن وجود دارد. بسیاری از افرادی که حتی در این رشته تحصیل نکرده اند با طی کردن برخی دوره ها سعی در ورود به این حوزه دارند. معمارانی که طراحی داخلی انجام می دهند حرفه تخصصی تری در مقایسه با معمارانی دارند که در بخش دکوراسیون داخلی مشغول به فعالیت هستند. طراحی داخلی شامل طراحی تمام بخش های داخلی ساختمان با توجه به اصول مهندسی، زیبایی شناسی و بهینگی در استفاده فضاهای داخلی می شود.
طراحان داخلی باید توانایی و مهارت بالایی در استفاده از نرم افزارهای شبیه سازی سه بعدی و نقشه کشی داشته باشند. این در حالی است که دکوراسیون داخلی بیشتر روی اموری مانند چیدمان تمرکز دارد و برای فعالیت در آن باید قدرت تجسم بالایی داشته باشید، اصول ترکیب رنگ ها را بدانید، بافت ها را بشناسید و بتوانید با مخاطب به خوبی ارتباط برقرار کنید.
اگر این مطلب را دوست داشتید، این مقالات را نیز مطالعه کنید تا اطلاعات جامعتری به دست آورید:
مدیر پروژه معماری
مدیریت پروژه از جمله مشاغل سطح بالای رشته معماری است که هر کسی نمی تواند در همان ابتدا به آن ورود کند. مدیر پروژه های معماری فردی است که روی تمام پروژه های شرکت نظارت دارد و وظیفه مدیریت اعضای تیم، بودجه بندی، تامین نیازهای پروژه و نظارت بر امور پروژه را به عهده دارد. شما به عنوان مدیر پروژه معماری باید اطمینان حاصل کنید که همه چیز به درستی اجرا می شود و مهندسان وظیفه خود را به درستی انجام می دهند.
داشتن تجربه و تخصص بالا در حوزه هایی چون نقشه برداری، طراحی، مدیریت بودجه، نرم افزارهای معماری، طراحی داخلی، طراحی نما و همچنین داشتن ارتباطات عمومی قوی برای فعالیت در این حوزه کاری ضروری است.
اگر به دنبال پاسخ سوالات خود هستید، پیشنهاد میکنیم این مطالب را با دقت بررسی کنید:
- کرکسیون در معماری چیست؟
- برترین کنفرانس ها در رشته معماری کدامند و چگونه می توان در آنها درخشید؟
- درآمد رشته معماری در ایران چقدر است؟+عوامل موثر بر درآمد رشته معماری

معمار ناظر پروژه
نظارت بر پروژه از جمله مشاغل رشته معماری است که وظیفه مهم و حساسی را به دوش می کشد. معمار ناظر پروژه باید پروژه را از جهت انطباق با قوانین و دستورالعمل های ساختمان سازی سازمان نظام مهندسی و بخشنامه های محلی مورد بررسی قرار دهد و از بروز تخلفات جلوگیری کند.
شما می توانید به عنوان معمار ناظر پروژه در کنار کارفرمایان خصوصی مشغول به کار شوید و یا با ارگان هایی مانند شهرداری همکاری داشته باشید. بررسی کردن نقشه های ساختمانی و انطباق دادن آن ها با قوانین کشوری و محلی از وظایف مهم شما خواهد بود. سرکشی به ساختمان و اطمینان حاصل کردن از اجرای صحیح فازهای پروژه و نظارت بر شیوه صحیح اجرا جزو فعالیت های مهم این شغل محسوب می شود. دقت داشته باشید که شغل نظارت یک شغل حساس و پر مسئولیت است و بسیار مهم است که با روحیه شما سازگاری داشته باشد.
ما در کارت پروژه این افتخار را داریم که خدمات متنوعی از رشته معماری از جمله موارد زیر را به شما ارائه دهیم:
محتواهای پرطرفدار پیشنهادی:
- تفاوت رشته شهرسازی و معماری+(کدام بهتر است؟)
- تفاوت رشته عمران و معماری،از 0 تا 100 این دو رشته محبوب
- رشته معماری خوبه یا حسابداری؟+مقایسه درآمد معماری و حسابداری
- رشته معماری برای مهاجرت،از رویا تا واقعیت
کلام پایانی، رشته ی معماری چه شغل هایی دارد؟
رشته معماری از آن رشته های جذابی است که شغل های متنوعی برای فارغ التحصیلان خود تدارک دیده است. شما می توانید با کسب مهارت های مختلف در شاخه های معماری وارد حوزه های کاری متنوعی شوید. از طراحی نمای ساختمان و طراحی پلان گرفته تا طراحی فضاهای شهری و مدیریت پروژه و پژوهش. اگر در رشته معماری تحصیل می کنید بهتر است در دوران تحصیل شاخه کاری خود را انتخاب کنید تا بعدها دچار سردرگمی نشوید.
گاهی افراد به دلایل مختلفی از جمله نبود وقت کافی، نداشتن زمان کافی برای آموزش، نداشتن مهارت کافی و … پروژه معماری خود را برونسپاری میکنند. اگر شما هم به هر دلیلی میخواهید پروژه شما توسط فرد دیگری انجام شود، میتوانید روی کارت پروژه حساب کند. تیم ما با داشتن تجربه چند ساله در زمینه انجام پروژه معماری به طور کامل نیازها و انتظارات شما را درک میکند و با همکاری که با برترین متخصصان حوزه معماری دارد، میتواند بهترین پیشنهادات را به شما ارائه کند.
ارسال پاسخ