چگونه چکیده پروپوزال بنویسیم؟ (+ بخش ها و نکات)

چگونه چکیده پروپوزال بنویسیم
چگونه چکیده پروپوزال بنویسیم

چکیده پروپوزال در واقع یک بخش کوتاه است که در ابتدای پروپوزال قرار می گیرد و چکیده ای از اطلاعاتی که در داخل آن وجود دارند را ارائه می کند. نوشتن چکیده به صورت حرفه ای برای دستیابی به اطلاعات سریع پروپوزال اهمیت زیادی دارد؛ اما چگونه چکیده پروپوزال بنویسیم؟ چه اطلاعاتی باید در چکیده درج شوند و چه اطلاعاتی را نباید در آن بیاوریم؟ در این مقاله از موسسه انجام پروژه های دانشجویی کارت پروژه به این سوالات و برخی موارد دیگر در مورد نوشتن چکیده پروپوزال پاسخ می‌دهیم. با ما همراه باشید.

چکیده پروپوزال از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

چکیده پروپوزال در واقع خلاصه ای مختصر از اهداف، موضوع، روش ها و نتایج پیش بینی شده است که باید حتما آن ها را پس از عنوان پروپوزال و به صورت خلاصه و در حد 750 کلمه بیاورید. در این صورت به خواننده این امکان را می دهد تا مرور سریعی از پروپوزال شما داشته باشد. در واقع در این تعداد کلمه، باید به صورت فشرده به مخاطب القا کنید که چه اطلاعاتی در پروپوزال درج شده اند. اگرچه دستورالعمل بعضی از دانشگاه ها برای نوشتن چکیده متفاوت است؛ اما در کل چکیده پروپوزال از چندین بخش زیر تشکیل شده است:

  •  موضوع تحقیق: باید در این بخش توضیح بدهید که تحقیق شما در چه زمینه ای است، چه سوالاتی در آن وجود دارند و اینکه در مطالعه قرار است به چه سوالاتی پاسخ داده شود. با انتخاب یک جمله ساده و خوانا به همه مخاطبان کمک کنید تا موضوع تحقیق شما را راحت‌تر درک کنند.
  •  اهداف و فرضیات: در این بخش باید هدف اصلی تحقیق به طور کامل ذکر شود و اگر فرضیاتی برای پایان نامه و تز خود در نظر گرفته اید، در این بخش ذکر کنید. نکته مهمی که در مورد ذکر اهداف باید به آن توجه کنید، شفاف بودن آن ها است. اهداف را طوری بیان کنید که خواننده به راحتی متوجه آن ها بشود.
  •  روش شناسی: روشی که قرار است برای تحقیق انجام دهید را به صورت مختصر توضیح دهید. نوع مطالعه، ابزارهای جمع آوری اطلاعات و روش های نمونه گیری و جمع آوری داده ها تا حد ممکن در این قسمت شرح داده شوند.
  •  نتایج پیش بینی شده: در این بخش باید اهمیت تحقیق و نتایج پیش بینی شده ارائه شوند. نتایج احتمالی تحقیق با وجود اینکه هنوز انجام نشده اند ذکر شوند.

خدمت پیشنهادی: اگر می‌خواهید به هر دلیلی انجام پروپوزال خود را برون سپاری کنید، می‌توانید این کار را به ما بپسارید.

چگونه چکیده پروپوزال بنویسیم؟
چگونه چکیده پروپوزال بنویسیم؟

نحوه نوشتن چکیده برای پروپوزال

برای نوشتن چکیده پروپوزال در ابتدا باید متن پروپوزال خود را تکمیل کنید. سپس دستورالعمل دانشگاه را بررسی نمایید و مطابق با آن یک چکیده خوب و در حد 300 الی 750 کلمه ای بنویسید. تعداد کلمات چکیده مطابق با دستورالعمل هر دانشگاه متفاوت است و حتما باید به آن توجه داشته باشید. در ادامه به چندین مرحله برای نوشتن چکیده پروپوزال اشاره می کنیم.

  1.  تکمیل کردن پروپوزال
    اولین قدم برای نوشتن چکیده پروپوزال، تکمیل کردن کامل آن است. چکیده باید در آخرین مرحله و پس از اینکه تمامی اهداف و جزئیات پروپوزال تکمیل شدند، نوشته شود. بنابراین، کل پروپوزال از جمله اهداف، سوالات، فرضیات و … را تکمیل کنید، سپس چکیده آن را بنویسید.
  2.  بررسی دستورالعمل دانشگاه
    هر یک از دانشگاه های کشور معمولا دستورالعمل متفاوتی برای نگارش پروپوزال و چکیده آن دارد. بهتر است که به سایت دانشگاه مراجعه نموده و از طریق سایت، دستورالعمل آن را بررسی کنید. اینکه چگونه چکیده بنویسید، چکیده نوشته شده توسط شما چند کلمه باشد و …، همه و همه می توانند روی عملکرد شما و نگارش آن تاثیرگذار باشند.
  3.  درک کردن مخاطبان چکیده
    برای نوشتن چکیده پروپوزال باید حتما مخاطبان چکیده را درک کنید. در نظر داشته باشید که مخاطبان اصلی شما چه کسانی هستند و به دنبال چه اهدافی اند. این کار می تواند به شما برای نوشتن یک چکیده خوب کمک کند.
  4.  مرور پروپوزال و نگارش چکیده
    حتی اگر به تمامی بخش های پروپوزال مسلط هستید، باز هم باید آن را مرور کنید و سپس نگارش چکیده را آغاز نمایید. به طور کلی، نوشتن چکیده باید 5 الی 10 خط باشد و در این 10 خط کل پروپوزال، اهداف، جزئیات و فرضیات تحقیق ذکر شوند. بسیار بسیار مهم است که روی کلیه بخش ها تسلط داشته باشید تا بتوانید بهترین چکیده را نگارش کنید. یک بار مطالعه کل پروپوزال می تواند تاثیر زیادی روی نگارش چکیده داشته باشد.
  5.  آشنایی با نحوه نگارش و بخش های چکیده
    مطمئن شوید که روی نحوه نگارش و قسمت بندی چکیده مسلط هستید. یک بار بخش های ضروری چکیده که شامل پیش زمینه، بیان مسئله، اهداف تحقیق، روش تحقیق و دستاوردهای احتمالی و نتیجه گیری هستند را بررسی کنید تا بتوانید بهترین نحوه نگارش را داشته باشید و برای هر بخش مطالب مناسبی را آماده کنید.
  6. نگارش متن چکیده و ویرایش و بازبینی آن
    پس از اطمینان از انجام مراحل قبل، رعایت کامل قوانین و بخش بندی چکیده، مراحل نگارش آن را آغاز کنید. متن چکیده با یک پیش زمینه آغاز می شود و سپس با نتایج احتمالی پایان می یابد. سپس یک دور چکیده را برای خودتان بخوانید و وضعیت املایی، محتوایی و نگارشی و زبانی آن را بررسی کنید. در چکیده اضافه گویی ممنوع است و می تواند باعث کاهش کیفیت آن شود.

مقالاتی که در زمینه نوشتن پروپوزال می‌توانند به شما کمک کنند:

برخی خدمات مرتبط دیگر:

معمولا افرادی که قصد انجام پروپوزال را دارند، به خدمات دیگری هم نیاز پیدا می‌کنند. در لیست زیر برخی از این خدمات را آورده‌ایم:

نکات مهم برای نوشتن چکیده پروپوزال

برای نوشتن چکیده پروپوزال باید ابتدا کل پروپوزال خودتان را بنویسید. اگرچه چکیده در واقع بخش ابتدایی پروپوزال است و خواننده اول آن را می خواند، اما شما همه مطالب موجود در آن را خلاصه کنید تا یک متن عالی را در اختیار قرار دهید. همچنین بهتر است که متن چکیده پروپوزال شما از 750 کلمه بیشتر نباشد. یک چکیده خوب باید در خلاصه‌ترین حالت ممکن اما با اطلاعات خوب و کامل نوشته شود. از جمله مهم‌ترین نکات دیگری که باید برای نوشتن چکیده متن پروپوزال در نظر بگیرید شامل موارد زیر هستند:

  •  جملات چکیده را تا حد ممکن کوتاه و مفید بنویسید.
  •  نیازی به ذکر منبع در چکیده نیست.
  •  حتما نتایج آماری را در داخل چکیده و پرانتز قرار دهید.
  •  زمان افعال جملات را در چکیده باید ماضی باشند و هیچ گاه نباید در نوشتن چکیده با زمان آینده کمک بگیرید.
  •  حتما به ضرورت و اهمیت تحقیق در چکیده پروپوزال دقت داشته باشید.
  •  چکیده باید برای عموم افراد و حتی افرادی که در آن حوزه تخصصی ندارند، قابل فهم باشد.
  •  از توضیحات اضافی و بدون دلیل و اهمیت خودداری کنید.
  •  در چکیده باید از نوشتن کلمات تخصصی دشوار خودداری کنید.
  •  چکیده باید برای عموم افراد و آن هایی که در حوزه تخصصی مربوطه مسلط نیستند، مفید و خوانا باشد.
  •  از به کار گرفتن کلمات تخصصی و دشوار پرهیز کنید.
  •  حتما توضیحات اضافی و طولانی را حذف نمایید.
  •  هیچ گاه نباید از متن خود پروپوزال یا سایر مقالات در چکیده کپی کنید.
  •  از درج حروف اختصاری و ارقام و داده های کامل جداول استفاده نکنید.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد نحوه نوشتن چکیده پروپوزال با شما صحبت کردیم. نوشتن چکیده به معنای دستیابی به یک متن ساده و روان و البته کوتاه است که افراد می توانند به راحتی از طریق آن درک خوبی از متن پروپوزال شما، اهداف و فرضیاتتان داشته باشند. چکیده که معمولا بین 300 تا 750 کلمه است نیازی به رفرنس دهی نداشته و می توان بدون توضیحات اضافه و طولانی آن را ارائه نمود.

در انتها شاید برایتان خوشحال کننده باشد بدانید در موسسه ما خدمات پروپوزال نویسی و … برای تمامی رشته‌های دانشگاهی ارائه می‌شود. از جمله:

انجام پروژه مدیریت   |   انجام پروژه روانشناسی   |   انجام پروژه برق

انجام پروژه صنایع   |   انجام پروژه معماری   |   انجام پروژه مکانیک

برخی مقالات پیشنهادی به طرفداران پروپوزال نویسی:

سوالات متداول

چگونه چکیده پروپوزال بنویسیم؟

برای نوشتن چکیده پروپوزال باید حتما موضوع مقاله، اهداف، روش انجام و نتایج احتمالی که بدست می آورید را استفاده کنید.

مراحل نوشتن چکیده پروپوزال چیست؟

باید ابتدا پروپوزال را تکمیل کنید و پس از آن چکیده پروپوزال را بنویسید. دقت کنید که نیازی به نوشتن نتایج نیست و فقط باید فرضیات را بنویسید.

چکیده پروپوزال باید چقدر باشد؟

می توانید از دستورالعمل دانشگاه کمک بگیرید؛ اما معمولا بین 300 تا 750 کلمه است.

برای ثبت سفارش لطفا در تلگرام یا واتساپ یا ایتا به شماره 09104503300 پیام دهید.