چگونه مهندس برق شویم؟ مهندس برق یکی از رشته های پرطرفدار مهندسی است که به دلیل محبوبیت در میان آقایان، به عنوان یک رشته پردرآمد نیز شناخته می شود. اینکه چگونه مهندس برق شوید و باید از چه جایی شروع کنید، برای هر فرد متفاوت است. بعضی از افراد پس از گرفتن مدرک لیسانس به عنوان مهندس برق مشغول به کار می شوند و بعضی دیگر بعد از گرفتن مدرک کارشناسی ارشد در حوزه مورد نظرشان استخدام خواهند شد.
مهندس برق کیست؟
مهندس برق فردی است که با مدرک تخصصی در حوزه برق و با در نظر گرفتن اصول و شیوه های مهندسی، امکان توسعه، بهینه سازی و طراحی تجهیزات الکتریکی را فراهم کرده است. مهندسان برق در حوزه تجهیزات موجود در هواپیما، ژنراتورها، موتورها، سیستم های ارتباطی و ناوبری و تعمیرات آن ها فعالیت می کنند. بنابراین، مهندسان برق افرادی هستند که با دانش علمی و به صورت تجربی در زمینه ساخت، طراحی، تعمیرات و نظارت بر روی تجهیزات الکتریکی خدمات ارائه می کنند و گستره شغلی آن ها نیز در همین حوزه است.
چگونه مهندس برق شویم؟
شاید در گذشته اگر این سوال مطرح می شد، توصیه افراد کارکشته در این حوزه این بود که به صورت تجربی کار کنید و چندان در قید و بند مدرک نباشید. اما امروزه با وجود رقابت زیادی که میان فارغ التحصیلان در رشته مهندسی برق وجود دارد، تبدیل شدن به یک مهندس برق کار ساده ای نیست. اولین گام برای تبدیل شدن به یک مهندس برق تحصیل در مقطع دبیرستان در رشته ریاضی و فیزیک است. پس از آن باید در رشته مهندسی برق در یکی از دانشگاه های کشور در مقطع لیسانس تحصیل کنید.
اینجا مسیر به دو قسمت تقسیم بندی می شود. اولین مسیر برای افرادی است که پس از گرفتن مدرک لیسانس به صورت تجربی در شرکت ها مشغول به کار می شوند و با کسب تجربه، وارد بازار کار می گردند. دومین مسیر برای افرادی است که قصد ادامه تحصیل دارند که می توانند در مقطع کارشناسی ارشد و گرایش های مختلف مهندسی برق ادامه تحصیل بدهند و مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت کنند. چه مدرک کارشناسی، چه مدرک ارشد و چه مدرک دکتری داشته باشید، باید حتما به صورت تجربی نیز فعالیت کنید تا بتوانید به یک مهندس برق حرفه ای تبدیل شوید.
زمانی که در حال تحصیل در رشته مهندسی برق هستید، با پروژه های مختلفی مواجه خواهید شد. تیم ما به عنوان مرجع انجام پروژه های دانشجویی، هر خدمتی که شما ممکن است در زمان تحصیل خود با آنها مواجه شوید را ارائه میدهد. از جمله:
انجام پروژه برق | انجام مقاله برق | انجام پروژه قدرت
انجام پروژه کنترل | انجام پروژه مخابرات | انجام پروژه الکترونیک
مهندس برق در چه حوزه ای کار می کند؟
برای اینکه بدانید چگونه مهندس برق شویم، باید حتما این موضوع را درک کنید که می توانید در چه حوزه هایی فعالیت داشته باشید. در حال حاضر در هر شاخه ای از صنعت نیاز به یک مهندس برق هست. چرا که قطعات و ماشین های الکتریکی و الکترونیکی زیادی وجود دارند که برای عملکرد صحیح خود به برق متکی هستند. از این رو بازار کار مهندسان برق بسیار امیدوارکننده است و به عنوان یک شغل بسیار پرتقاضا می توان آن را شناخت. اگر مهندس برق شوید، می توانید در صنایع مختلفی از جمله هوافضا، ساخت کامپیوتر، قطعات رایانه، پالایشگاه ها، شرکت های تولیدی و … فعالیت کنید.
وظایف مهندسان برق
برای اینکه تبدیل به یک مهندس برق حرفه ای شوید، باید حتما وظایف خود را به نحو احسنت انجام دهید. مهندسان برق در زمینه طراحی، نگهداری، پیاده سازی و بهبود ابزارهای الکتریکی و تاسیسات فعالیت می کنند و به دلیل دانش علمی و تجربی می توانند در هر نوع صنعتی خدمات مناسبی را ارائه نمایند. مهندسان برق به غیر از تعمیرات، طراحی و نظارت، در زمینه ارائه مشاوره در حوزه های مختلف مهندسی نیز فعالیت بالقوه و مهمی دارند. از جمله وظایف مهندسان برق می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- طراحی و اجرای برنامه های تحقیقاتی در حوزه برق
- ارزیابی و بررسی سیستم های الکتریکی، برنامه های کاربردی و اجزا
- تحقیق و آزمایش روی روش های ساخت و مونتاژ مواد
- تولید و ساخت محصولات الکتریکی مطابق با نیاز مشتریان
- تایید و بررسی قابلیت های سیستم و طراحی روش ها و آزمایش هر یک از آن ها
- اطمینان از کیفیت محصولات با آزمایش های پیشرفته
- ارائه اطلاعات مهندسی و مشاوره های تخصصی در حوزه برق
- توسعه و بهبود بهره وری محصولات استفاده کننده از انرژی الکتریکی
- تهیه پایگاه داده محصولات با نوشتن برنامه های رایانه ای
- عیب یابی تجهیزات برقی و تعمیرات آن ها در صورت نیاز
- ارزیابی و بررسی برنامه های کاربردی جهت اطمینان از رعایت استانداردها و دستورالعمل ها
برخی مقالات پیشنهادی:
- بررسی گرایشهای رشته برق و کاربردهای آنها
- با 8 بهترین مهندس برق جهان آشنا شوید (تحصیلات،فعالیتو…)
- بازار کار مهندسی برق برای خانم ها چگونه می باشد؟
مهارت های مورد نیاز برای مهندس برق شدن
پاسخ به سوال اینکه چگونه مهندس برق شویم در دست مهارت هایی است که باید در این زمینه کسب کنید. از جمله مهارت های مهم برای مهندس برق شدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- مهارت حل مسئله
مهارت حل مسئله یکی از مهمترین مهارت ها برای مهندس برق شدن است. اگر می خواهید یک مهندس حرفه ای شوید، باید حتما قادر به حل مسئله و مشکلات باشید و با قدرت تحلیل و فکر کردن منطقی به یک داده مناسب در حوزه ای خاص برسید. تکنیک های زیادی برای تقویت مهارت حل مسئله وجود دارند که می توانید از آن ها کمک بگیرید. مطمئن باشید شرکت ها روی افرادی که این مهارت را دارند، بیشتر سرمایه گذاری می کنند.
2- داشتن تفکر انتقادی
تفکر انتقادی در واقع یک مهارت گسترده است که می تواند به شما برای داشتن نگاه متفاوت به هنجارها و مشکلات مختلف در حوزه های برق کمک کند. با داشتن این تفکر می توانید قدرت تجزیه و تحلیل بیشتری در زمینه نقاط قوت و ضعف پروژه های مختلف داشته باشید. علاوه بر این تفکر انتقادی می تواند برای دستیابی به راه حل ها، رویکردهای مناسب برای رسیدن به هدف و نتیجه گیری جایگزین مفید باشد.
3- مهارت در حوزه مدار الکتریکی
برای اینکه مهندس برق شوید، باید در زمینه مدارهای الکتریکی نیز مهارت داشته باشید. داشتن مهارت های فنی و تخصصی، محاسبات قوی در این حوزه و امکان طراحی الکتریکی مدارها می تواند به شما برای طراحی و راه اندازی تاسیسات بزرگ کمک کند. داشتن درک کامل از طراحی پایه مدار و نحوه قرارگیری اجزا در مدارهای الکتریکی برای تبدیل شدن به یک مهندس برق مهم هستند و باید حتما با دقت در این مورد تحقیق کنید و در صورت نیاز در دوره های مختلف شرکت نمایید.
4- توانایی عیب یابی های الکتریکی
استفاده از تجهیزات اندازه گیری و تشخیص و عیب یابی الکتریکی یکی دیگر از مهارت هایی است که برای مهندس برق شدن نیاز می باشند. قطعات الکترونیکی هر کدام دارای تجهیزات و قطعات مختلفی هستند که باید هر کدام به صورت صحیح پیادهسازی تعمیر و اصلاح شوند. عیب یابی این قطعات نیازمند تسلط بر علم مدار الکتریکی، آشنایی با هر یک از قطعات و کارکرد آن ها و درک خرابی های رایج است.
5- محاسبات ریاضی
بسیاری از اقداماتی که در زمینه مهندسی برق انجام می شوند، نیاز به محاسبات ریاضی تخصصی دارند. علم ریاضیات با مهندسی برق رابطه نزدیک داشته و اگر روی آن تمرکز داشته باشید، می توانید مدارهای الکتریکی را راحتتر طراحی کرده و اقدامات مربوط به تعمیر، طراحی و عیب یابی مدارها و سیستم های الکتریکی را سریعتر انجام دهید. بهتر است که برای تبدیل شدن به مهندس برق حتما دروس اختیاری دانشگاه را در زمینه های ریاضیات و محاسبات انتخاب کنید.
6- کدنویسی
کد نویسی یکی دیگر از مهارت های مهم برای مهندسان برق است. برای اینکه به یک مهندس برق حرفه ای تبدیل شوید، باید در حوزه برنامه نویسی و طراحی حرف های زیادی برای گرفتن داشته باشید. یادگیری کار با برنامه افزارهایی همچون متلب و یادگیری کدنویسی در زمینه C و C پلاس پلاس بسیار مهم است.
خدمات مرتبط در کارت پروژه: انجام پروژه سی پلاس پلاس
7- زبان خارجه قوی
تسلط روی زبان انگلیسی به عنوان زبان بین الملل برای مهندس برق شدن الزامی است. برای اینکه بتوانید آخرین پیشرفت های علمی در زمینه برق را داشته باشید، باید کاملا مسلط روی زبان خارجی باشید. این موضوع برای دستیابی به آخرین تحولات علمی در حوزه مهندسی برق نیز بسیار مهم است.
8- مهارت کامپیوتری
کامپیوتر به عنوان یکی از اجزای جدانشدنی برای مهندسان برق شناخته می شود. برای مهندس برق شدن، باید حتما روی مهارت های اولیه کامپیوتر و نرم افزارهای موجود در آن کار کنید. مهندسان برق باید حتما کدنویسی حرفه ای داشته باشند. در غیر این صورت عملا نمی توانند در رشته خود موفق باشند.
خدمات پرطرفدار مرتبط با نرم افزارهای برق:
انجام پروژه ماکسول | انجام پروژه سیمولینک | انجام پروژه شبیه سازی
انجام پروژه رباتیک | انجام پروژه پردازش تصویر | انجام پروژه های hspice
انجام پروژه avr | انجام پروژه آردوینو | انجام پروژه پروتئوس

سخن پایانی
اگر از خودتان می پرسید که چگونه مهندس برق شویم؟ باید همیشه به این موضوع دقت داشته باشید که برای تبدیل شدن به مهندس برق حرفه ای حتما نیاز به یادگیری مهارت ها و در کنار آن بهرهگیری از دانش علمی و مدرک تحصیلی است. بدون داشتن مدرک دانشگاهی معتبر و تجربه همراه با آن، باید رویای مهندس برق شدن را از ذهنتان دور کنید.
سایر مقالاتی که شاید برای شما کاربردی باشند:
- تفاوت مهندسی برق قدرت با مهندسی تکنولوژی برق قدرت
- نرم افزار های مهندسی برق قدرت (معرفی 10 ابزار پر کاربرد)
- برق قدرت یا الکترونیک؟ کدام بهتر است؟
- رشته مهندسی برق کنترل چیست؟ مزایا، معایب و هر آنچه نیاز است بدانید
- برترین کنفرانس ها در رشته برق کدامند و چطور باید در آنها شرکت کنیم؟
سوالات متداول
چگونه مهندس برق شویم؟
در گام اول تحصیل و در گام دوم شرکت در دوره های کارآموزی و کسب تجربه است.
برای مهندس برق شدن به چه مهارت هایی نیاز است؟
مهارت حل مسئله، کدنویسی، زبان خارجه قوی، مهارت کامپیوتری، عیب یابی الکتریکی از جمله مهارت های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک مهندس برق هستند.
آیا برای مهندس برق شدن نیاز به شرکت در دوره است؟
در اکثر موارد بله. شرکت در دوره های آموزشی نرم افزارها و سیستم های الکتریکی می تواند برای تبدیل شدن به یک مهندس برق حرفه ای کمک کند.
ارسال پاسخ