مقاله کنفرانسی مقاله ای است که در یکی از کنفرانس های علمی بین المللی ارائه می شود. مقاله کنفرانسی باید درباره موضوعی مهم و کار نشده باشد. این نوع از مقاله با هدف به اشتراک گذاشتن پژوهش های نوین با جامعه علمی جهانی انجام می شود. مقاله کنفرانسی باید شفاف، گویا و بر اساس قالب های تعیین شده نگارش شود، همچنین باید در برگیرنده همه جوانب موضوع مقاله و منعکس کننده نتایج به دست آمده باشد.
در این مقاله در مورد نحوه نوشتن مقاله کنفرانسی، آموزش ها و نکات لازم برای این کار صحبت میکنیم. شاید شما بخواهید انجام مقله کنفرانسی خود را برون سپاری کنید، برای این کار میتوانید از خدمات سایت کارت پروژه استفاده کنید. ما علاوه بر انجام مقالات کنفرانسی، انجام مقاله در انواع مختلف از جمله همایشی، علمی پژوهشی، isi و … را انجام میدهیم.
چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم؟
برای انجام مقاله کنفرانسی باید به این نکات توجه داشته باشید. به ساختار مقاله نویسی در کنفرانس مورد نظر دقت کنید. مقاله کنفرانسی خود را به صورت دقیق و با استفاده از منابع معتبر و قابل اعتماد بنویسید. فرمت و شکل نوشتار خود را بر اساس اصول و قواعد کنفرانس مورد نظر سازماندهی کنید. با دانشجویان و اساتید صاحب تجربه در این زمینه مشورت کنید و از نظرات آن ها بهره ببرید.
مقالات مشابه در حوزه مدنظرتان را مطالعه کنید تا از نحوه ارائه حقایق و یافته های پژوهش توسط آن ها ایده بگیرید. مقالات مرتبط با موضوع مقاله تان را از اینترنت گردآوری کنید و از داده های جدید و به روز استفاده کنید. تمام ارقام، تصاویر، آزمایش ها، تحلیل ها و داده های حاصل را در یک مکان خاص و همراه با منابع جمع آوری کنید. بررسی قوانین و مقررات مربوط به پذیرش و انتشار مقاله و همچنین نحوه نگارش آن را فراموش نکنید.
نوشتن مقاله کنفرانسی
به طور کلی، نوشتن هر نوع مقاله ای در گرو توجه به اصول و نکات مشخصی است که در ادامه این نکات را جهت آشنایی شما با نحوه نوشتن مقاله کنفرانسی ارائه خواهیم کرد. در کنفرانس ها و همایش ها، یک راهنمای سبک برای نویسندگان مقاله منتشر می شود که اغلب در سایت در دسترس عموم قرار می گیرد. معمولاً دستور العمل هایی در مورد حجم محتوا (یعنی حداکثر تعداد صفحات، که معمولاً نباید از ده صفحه یا تعداد کلمات آن بیشتر باشد)، نوع متن و اندازه آن، صفحه بندی و تعداد ستون های محتوا، نحوه نگارش منابع و نوع فایل ارسالی (ورد یا لاتکس) و… است.
- رعایت فرمت کنفرانس بسیار مهم است و در پذیرش مقالات بسیار موثر است. رعایت قوانین مربوط به میزان محتوا نیز هنگام برنامه ریزی یک کنفرانس حائز اهمیت است. بنابراین، نویسندگان باید تمام قوانین کنفرانس را با دقت مطالعه و به طور کامل از آن ها پیروی کنند.
- نکته مهم دیگر ویرایش مقاله کنفرانسی است. این یک گام اساسی و حیاتی است که باید در هر مقاله یا تحقیق دانشگاهی مورد توجه قرار گیرد. ویرایش یک اصل مهم است که هم از منظر ساختاری، هم از منظر ادبی و هم از منظر نوشتاری می تواند در بهبود کیفیت مقالات شما بسیار موثر باشد.
- کمگوی و گُزیدهگوی باشید. مقاله کنفرانسی یک رسانه شفاهی است. مخاطبان، مقاله ای متمرکز بر جان کلام پژوهش را بهتر درک می کنند.
- متناسب با محورهای کلیدی کنفرانس پیش بروید. الزامات تعیین شده را دقیقاً رعایت کنید تا شانس پذیرش مقاله را افزایش دهید.
- نوشتن مقاله کنفرانسی از نظر تعامل با سایر اندیشمندان و محققان حوزه پژوهشی مورد علاقهمان اهمیت دارد. برخی کنفرانسها فرصت چاپ مقالات کنفرانسی برتر را در مجلات علمی فراهم میکنند.
- خلاصهنویسی یک کار پژوهشی در مجال محدود مقاله کنفرانسی باید بهگونهای انجام شود که به ارزش علمی و یافتههای پژوهشی خللی وارد نکند.
اصول نگارش مقاله کنفرانسی
یکی از مهم ترین اصول نگارش مقاله كنفرانسي، اصالت محتوا یا دیدگاه نویسنده است. برای مقاله کنفرانسی ارائه محتوای تکراری و قدیمی مناسب نیست. ما بر اهمیت به روز بودن داده های مقاله و آگاهی محققان در مورد آخرین دستاورد های علمی و فناوری در مورد موضوعات تحقیقاتی و موضوعات کنفرانس تأکید می کنیم. نوشتن مقاله کنفرانسی نسبت به چاپ مقاله در مجلات علمی فرآیند بسیار راحت تری دارد. منتهی امکان پذیرش و قبول این قبیل مقالات این است که از کیفیت و بار علمی بالایی برخوردار باشند.
- اولین نکته و پیش نیاز برای نوشتن مقاله کنفرانسی وجود موضوعی نو است. مقاله های تکراری جذابیت چندانی برای کنفرانس های علمی ندارند. بنابراین فرصت راه یابی به کنفرانس های علمی و معتبر داخلی و خارجی برای آن ها چندان فراهم نیست. در نتیجه پژوهشگرانی که در زمینه تولید مقاله های کنفرانسی فعالیت می کنند، باید همواره به دنبال موضوعات نو به روز باشند.
- همچنین این نوع مقاله نویسان باید در مدت زمان کوتاهی که برایشان در نظر گرفته شده است، نکات خود را به اختصار، ساده، واضح و به طور کامل و روشمند ارائه کنند و البته بر موضوع اصلی کنفرانس تمرکز داشته باشند.
- از جملات طولانی و استدلال های قوی و سردرگم كردن مخاطب در قالب جملات طولانی خودداری کنید. نوع بیان در نوشتار خیلی مهم است. سعی کنید جملات ساده و اثرگذار انتخاب کنید. از اطناب بپرهیزید. سؤالات تحقیق را واضح بنویسید. سؤالات تحقیق در مقاله کنفرانسی، تا حد زیادی، بار طرح مسئله را به دوش می کشند.
- نکته، اگر مقاله تنها از متن و نوشتار تشکیل شده، بهتر است از نرم افزار ورد و در صورتی که مقاله شامل تعداد زیادی فرمول نیز هست، نرم افزار لاتکس برای نگارش مناسب می باشد. چکیده شما باید به خوبی گویای متن کامل مقاله شما باشد، در عین حال نیز باید محدودیت کلمات تعیین شده توسط کنفرانس را رعایت کنید. این محدودیت معمولاً ۲۵۰ کلمه است. بنابراین سعی کنید چکیده مقاله خود را به بهینه ترین حالت ممکن بنویسید.
نحوه نوشتن مقاله برای کنفرانس
برای نوشتن مقاله کنفرانسی باید مراحل زیر را انجام دهید:
- کنفرانس مورد نظر را مشخص کنید. هر سال، کنفرانس های مختلفی در سراسر جهان برگزار می شوند. در گام نخست، با توجه به سطح علمی کنفرانس، مهلت زمانی و ساختار ارائه مقاله کنفرانسی، کنفرانس مناسب را انتخاب کنید.
- شرایط کنفرانس را به دقت بررسی کنید. شرایط زیر معمولاً در پایگاه اطلاعرسانی کنفرانس اعلام میشوند.
- محورهای کنفرانس، برنامه ها یا کارگاه های جنبی احتمالی
- تاریخ های مهم اعم از مهلت ارسال مقالات، زمان اعلام نتایج داوری مقالات، مهلت ثبت نام در کنفرانس و تاریخ برگزاری کنفرانس
- هزینه های ثبت نام، اعم از هزینه ثبت نام با یا بدون مقاله کنفرانسی، هزینه صفحات مازاد مقاله بر صفحات تعیین شده توسط دبیرخانه
- قالب ارائه مقاله، اعم از تعداد صفحات یا کلمات و شیوه های ارائه
- انتخاب کنفرانس، تهیه و ارسال مقاله کنفرانسی در مهلت تعیین شده
یکی از نکاتی که در طریقه نوشتن مقاله کنفرانسی باید مورد توجه قرار بگیرد، تعیین نوع مقاله است. به این صورت که مقالات غالبأ یا به شکل سخنرانی و ارائه و یا به صورت پوستر دریافت می شوند. در واقع اگر هدف از ارائه یک مقاله، سخنرانی است رعایت قالب و نوع مقاله نیز اهمیت زیادی دارد همچنین ارسال مقاله به صورت پوستر نیز مستلزم دانلود قالب پوستر و قراردادن مطالب در آن می باشد.
آموزش نوشتن مقاله کنفرانسی
برای نوشتن مقاله کنفرانسی، باید به ساختار مقاله نویسی در کنفرانس پیش روی خود دقت داشته باشید. به طور کلی بخش های مختلفی که مقاله را تشکیل می دهند عبارتند از:
- عنوان: سوال و موضوعی که مقاله به آن پرداخته است.
- چکیده: بخش مهمی از مقاله است که شرح مقاله، هدف تحقیق و مدل پیشنهادی، روش ها، یافته ها و نتایج به دست آمده را ارائه می دهد. به یاد داشته باشید که انگیزه را در طرح کلی مقاله خود بگنجانید. مشکل مورد بررسی و رویکرد مورد استفاده در تحقیق را شناسایی کنید. سپس نتایج را گزارش کنید و نتیجه گیری کنید.
- مقدمه: مقدمه ای بنویسید که علاقۀ خواننده را به خود جلب کند، خصوصاً اگر آن ها به سخنرانی شما گوش نداده اند. در بند اول مقدمه، به خواننده بگویید قصد اشتراک یا اثبات چه چیزی را دارید. ضروری است که از قبل در این مورد صریح باشید. در این بخش باید مسئله ای که در تحقیق به آن پرداخته می شود، بیان گردد، اما از توضیح جزئیات در این قسمت خوددداری کنید.
- پیشینۀ تحقیق: در این قسمت شما میبایست ایده ها و راه حل های پیشنهادی موجود و بیان شده در منابع معتبر مانند نشریات، مقالات، مطبوعات و کتب منتشر شده را ذکر کرده و به آنها ارجاع دهید. البته گاهی اوقات این بخش ممکن است حذف شده یا در بخش بیان مسئله و مقدمه ادغام شود.
- روششناسی: این بخش مهمترین قسمت کار شماست که در آن می بایست فرضیات و روش پیشنهادی خود برای حل مسئله و مشکل را بیاورید. حقایق و ارقام تحقیق باید در این بخش آورده شود تا تحقیق را برای خواننده یا مخاطب تأثیرگذارتر جلوه دهد. سعی کنید از زمان نوشتن پیشنویس مقاله، همانطور که می نویسید، شرح مفصلی از کارهای واقعی انجام شده را درج کنید. این جزئیات باید در گزارش نتایج به طور کامل شرح داده شوند.
- نتیجهگیری: اکنون نوبت به ارائه نتیجهگیری می رسد و بیان اینکه آیا روش پیشنهادی شما از طریق یافته های کلیدی تان، قادر به حل مسئله یا موضوع است يا خير. دامنه تحقیقات آیندۀ مقاله نیز در این بخش مطرح می شود.
- منابع: در نهایت منابعی که برای نوشتن مقاله كنفرانسي به آن ها مراجعه کرده اید را ذکر می کنید. هر چه منابع شما کامل تر باشد، نشان از اشراف شما بر موضوع دارد.
مزایای نوشتن مقاله کنفرانسی
اگرچه مقالات کنفرانسی در مقایسه با مقالات چاپ شده در مجلات اعتبار و اهمیت کمتری دارند و حتی در مصاحبه دکتری تعداد کمی از آنها را بررسی می کنند، اما مزایای این نوع مقالات درخور توجه و ارزشمند است برخی از آن ها عبارتند از:
- فرصت تعامل با جامعه علمی: کنفرانس ها فرصت آشنایی با افراد فعال در حوزه های تخصصی مورد علاقهتان را فراهم می کنند. یک مقاله کنفرانسی می تواند بهانهای برای آغاز یک همکاری علمی چندجانبه و طولانی مدت باشد.
- آگاهی از موضوعات روز فناوری: در کنفرانس ها غالباً آخرین یافته های دانشی در قالب مقالات کنفرانسی عرضه می شوند. آگاهی از چنین یافته هایی باعث می شود بینش وسیعتری در مورد حوزه های پژوهشی مورد علاقهمان به دست بیاوریم.
- فرصتی برای چاپ مقاله کنفرانسی در مجلات معتبر علمی: برخی کنفرانس ها این فرصت را فراهم میکنند تا مقالات برتر در مجلات معتبر علمی به چاپ برسند. چنین فرصتی قطعاً بر اعتبار کار پژوهشیتان می افزاید.
- فرصتی برای دیده شدن: معمولاً کنفرانسها از طریق پلتفرم های مختلفی، اعم از وبسایت، شبکه های اجتماعی، ایمیل و حتی بازتوئیت موضوعات، در سطح وسیعی از جامعه علمی منتشر می شوند. چنین فرصتی برای نشر آثار علمی قطعاً در انتشار مقاله از طریق مجله فراهم نیست.
- پربار کردن رزومه: نگارش مقاله کنفرانسی از این جهت خوب است که رزومه شما را پربارتر می کند. با توجه به اینکه روند داوری و پذیرش مقاله کنفرانسی نسبت به مقالاتی که در مجلات معتبر چاپ می شوند، سریعتر است بنابراین یکی از مقالات آسان برای پربار کردن رزومه به حساب می آید.
- آشنایی با پژوهشگران دیگر: بسیاری از پژوهشگران در کنفرانس های علمی با یکدیگر آشنا می شوند. این آشنایی می تواند در زندگی علمی و کاری آن ها بسیار موثر باشد. همچنین ممکن است در پژوهش های آینده این افراد با یکدیگر همکاری و همفکری نمایند.
- افزایش آگاهی در مورد حوزه پژوهشی: در مقالات کنفرانسی به آخرین یافته های پژوهشی توجه زیادی می شود. این کار به شما کمک می کند تا بتوانید برای انجام پژوهش های آینده و نوشتن مقالات بعدی اطلاعات بیشتری کسب نمایید.
- فرصت چاپ: بسیاری از افراد تصور می کنند که مقالات کنفرانسی در مجلات معتبر چاپ نمی شوند. درحالیکه اینطور نیست. معمولاً کلیه مقالات برتر در مجلات معتبر پژوهشی چاپ خواهند شد.
در این مطلب درباره نحوه نوشتن مقاله کنفرانسی صحبت کردیم. همانطور که گفتیم مقاله کنفرانسی مقاله ای است که در یکی از کنفرانس های علمی بین المللی ارائه می شود. از نکاتی که در نگارش این نوع مقاله ها باید به آن ها توجه کرد گفتیم. اصول نگارش مقاله کنفرانسی را بررسی کردیم. نوشتن مقاله کنفرانسی را بر اساس ساختارهای معمول آموزش دادیم. بخش های مختلف یک مقاله کنفرانسی که شامل عنوان، چکیده، مقدمه، پیشینه تحقیق، روش شناسی، نتیجه و منابع است، معرفی کردیم.
مزایای نوشتن مقاله کنفرانسی را ذکر کردیم که مواردی مانند؛ فرصت تعامل با جامعه علمی، افزایش آگاهی در مورد حوزه پژوهشی، پربار کردن رزومه، فرصتی برای دیده شدن، فرصتی برای چاپ مقاله کنفرانسی در مجلات معتبر علمی، آگاهی از موضوعات روز فناوری از جمله آن هاست. موسسه کارت پروژه به عنوان یکی از باتجربه ترین موسسات حال حاضر کشور اماده نوشتن مقاله isi تضمینی به تمامی متقاضیان می باشد.
گاهی اوقات نوشتن مقاله کنفرانسی بسیار سخت و مشکل می شود، در این مواقع می توانید از سایت های سفارش پروژه دانشجویی مانند کارت کمک بگیرید.
ارسال پاسخ