با وجود اینکه بانوان زیادی در تحول مهندسی برق نقش بسیار مهمی را ایفا کرده اند؛ اما هنوز بسیاری از مردم به ویژه در ایران بازار کار مهندسی برق برای خانم ها را خوب نمی دانند. این در حالی است که امروزه بسیاری از خانم ها تحولات زیادی را در حوزه برق و مهندسی ایجاد کرده اند و این موضوع دلیلی برای موفقیت آن ها محسوب می شود. برای اینکه بیشتر با بازار کار مهندسی برق برای خانم ها آشنا شوید، در ادامه مقاله همراه ما باشید تا جواب سوالات خود را در زمینه موارد زیر دریافت کنید:

بازار کار مهندسی برق برای خانم چگونه است؟
بازار کار مهندسی برق برای خانم ها در کشور ایران که اعتقادهای سنتی وجود دارد، ممکن است کمی نسبت به سایر کشورها ضعیفتر باشد؛ اما اینکه فکر کنید خانم هایی که در رشته برق تحصیل می کنند، نمی توانند در این حوزه مشغول به کار شوند اشتباه است.
مسیر شغلی مهندسی برق وابسته به مهارت ها و تجربیات بانوان دارد. اگرچه در بعضی از پروژه ها همچون کارخانه ها، صنایع تولیدی و پروژه های ساختمانی یا محیط های کاری دیگر، امکان حضور مهندسان خانم برای انجام کارهای فنی و سخت که نیازمند نیروی فنی هستند وجود ندارد؛ اما بانوان می توانند در حوزه های مختلف دیگری نیز فعالیت کنند. به خصوص در شرکت های فناوری و استارتاپ ها فرصت های شغلی بسیار خوبی برای بانوان در رشته مهندسی برق وجود دارد. همچنین بانوان می توانند در زمینه طراحی قطعات، شبیه سازی و کار با نرم افزارهای مختلف فعالیت کنند.
شرایط بازار کار مهندسی برق برای خانم ها در ایران
استفاده از برق و تجهیزاتی که با آن کار می کنند، روز به روز در حال افزایش است و همه کشورها تلاش می کنند تا نیروگاه های بیشتری را جهت تولید برق و انرژی در اختیار قرار دهند. کشور ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و هر ساله نیروهایی را در نیروگاه ها و پالایشگاه ها جذب می کند. با این حال، بازار کار مهندسی برق برای خانم ها برای شغل های دولتی چندان مناسب نیست.
در ایران بیشتر خانم های فارغ التحصیل در رشته مهندسی برق، در شرکت ها و استارتاپ ها جذب می شوند. از طرفی، برای اینکه بتوانید جایگاه شغلی مناسبی داشته باشید، باید حتما مهارت های حرفه ای و تجاربی را نیز کسب کنید. چرا که صرفا داشتن یک مدرک برای پیدا کردن شغل به خصوص در بخش خصوصی کافی نیست.
شرایط بازار کار مهندسی برق برای خانم ها در جهان
در جهان به دلیل کنار گذاشتن سنت های غیر ضروری، شرایط بازار کار مناسب برای مهندسان برق خانم مناسبتر است. البته گرایش هایی همچون گرایش مهندسی پزشکی، رونق بیشتری نسبت به سایر گرایش های مهندسی برق در کشورهایی همچون کانادا، انگلستان و استرالیا دارند. اگر بتوانید در رشته مهندسی برق در دانشگاه های معتبر جهانی به ویژه در آمریکا و اروپا تحصیل کنید، فرصت های شغلی مناسبی نیز در اختیار شما قرار می گیرد. اکثر فارغ التحصیلان دانشگاه های مطرح یا جذب صنعت می شوند، یا به عنوان مدرس در دانشگاه ها فعالیت می کنند.
خدمات ما در زمینه رشته برق
ما به عنوان سایت انجام پروژه های دانشجویی، خدمات متنوعی را در زمینه رشته برق و گرایشهای مختلف آن ارائه میکنیم. اگر شما هم قصد تحصیل در این رشته را داشته باشید، قطعا در طول دوران تحصیل خود به این خئدمات نیاز پیدا خواهید کرد:
- انجام پروژه برق
- انجام مقاله برق
- انجام پروژه قدرت
- انجام پروژه مخابرات
- انجام پروژه کنترل
- انجام پروژه الکترونیک
مهارت های مورد نیاز برای ورود به بازار کار مهندسی برق برای خانم ها
بازار کار مهندسی برق برای خانم ها قوی نیست و لازمه ورود به آن داشتن مهارت های تخصصی و حرفه ای در این حوزه است. از جمله مهارت های الزامی برای مشغول شدن به عنوان مهندس برق برای خانم ها، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مهارت های ریاضی: مهندسان برق برای اجرای ایده های خودشان و کار با تجهیزات برقی، باید دانش پیشرفته ای را در حوزه ریاضیات داشته باشند. به ویژه در حوزه حسابان، این موضوع اهمیت دارد.
- مهارتهای ارتباطی: برای اینکه به عنوان مهندس برق در شرکت ها استخدام شوید، باید حتما مهارت های ارتباطی مناسبی داشته باشید. داشتن شم مدیریتی و رهبری نیز موضوع مهمی است که نباید فراموش کرد و می تواند نقش مهمی در رده شغلی بانوان در این رشته داشته باشد.
- تلاش و پشتکار: مهندسان برق باید مهارت های خود را با ظهور فناوری، تکنولوژی ها و ابزارهای جدید به روز کنند و انگیزه لازم جهت ادامه تحصیل و توسعه توانمندی های خودشان را داشته باشند.
- اعتماد به نفس: داشتن اعتماد به نفس برای انجام امور کاری و ارتباط با سایر همکاران باعث موفقیت بانوان در رده شغلی مهندسی شده و عملکرد آن ها را در کارهای جمعی و شرکتی چندین برابر بهبود می بخشد.
آشنایی با نرم افزارهای مختلف رشته برق هم از جمله مهارتهایی است که میتواند به شما در داشتن شغل بهتر کمک کند. اگر برای داشتن رزومه کاری قویتر نیاز به انجام پروژه با نرم افزارهای مختلف این رشته را دارید، میتوانید روی کمک ما حساب کنید. در زیر برخی از خدماتی که در مجموعه ما در این زمینه ارائه میشود، آورده شده است:
انجام پروژه دیگسایلنت | انجام پروژه گمز | انجام پروژه ای تپ
انجام پروژه PLC | انجام پروژه ماکسول | انجام پروژه کد ویژن | انجام پروژه پروتئوس
انجام پروژه وریلاگ | انجام پروژه AVR | انجام پروژه HSPICE
مقاله پیشنهادی: معرفی نرم افزار های مهندسی برق قدرت

فرصت های شغلی مهندسی برق برای خانم ها
بازار کار مهندسی برق برای خانم ها در هر شهر متفاوت است و قطعا مشاغل متفاوتی که برای مهندسان برق خانم وجود دارد، می تواند فرصت هایی خوبی را برای آن ها جهت کسب درآمد در اختیار قرار دهد. در ادامه به مهمترین فرصت های شغلی مهندسی برق برای خانم ها اشاره می کنیم.
- مهندس کنترل
- مهندس برق قدرت
- مهندس هوافضا
- مهندس پزشکی
- مهندس مخابرات
- طراحی روشنایی معابر
- مهندس برق صنعتی
- مهندس سخت افزار
- برنامه نویس الکترونیک
- تکنسین الکترونیک
- تکنسین الکترومکانیک
میزان درآمد و حقوق مهندسان برق خانم
بدون شک یکی از مهمترین معیارها برای بانوان جهت انتخاب یک رشته، میزان درآمدی است که برای آن ها دارد. بازار کار مهندسی برق برای خانم ها در ایران شاید رونق زیادی نداشته باشد، اما درآمد بالایی دارد. به طوری که یک مهندس برق به طور میانگین بالای 20 میلیون تومان در سال 1403 حقوق می گیرد. بازه حقوقی مهندسان برق خانم از 11 میلیون تومان تا 50 میلیون تومان متغیر است که بسته به شرایط کاری، محل کار و وضعیت آن می تواند متغیر باشد.

بهترین گرایش مهندسی برق برای ورود به بازار کار
اگر به بازار کار مهندسی برق برای خانم ها اهمیت می دهید و می خواهید در یک شغل مناسب مشغول به کار شوید، باید گرایش مناسبی را نیز برای تحصیل خودتان انتخاب کنید. اگر علاقه مند به شغل های دفتری و طراحی هستید تا بتوانید در یک فضای کاری آرام مشغول به کار شوید، بهترین گرایش برق الکترونیک است که در آن می توانید به طراحی، ساخت و شبیه سازی قطعات و سیستم های الکترونیکی بپردازید.
یکی دیگر از گرایش های مناسب برای تحصیل در حوزه مهندسی برق، رشته مهندسی پزشکی است که در آن مهندسان می توانند در زمینه تعمیرات و طراحی تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی فعالیت کنند. این رشته حجم محاسباتی کمتری داشته و بیشتر در زمینه پزشکی است.
سایر خدمات رشته برق در کارت پروژه
- انجام پروژه سیمولینک
- انجام پروژه شبیه سازی
- انجام پروژه رباتیک
- انجام پروژه پردازش تصویر
- انجام پروژه پردازش سیگنال
سخن پایانی
بازار کار مهندسی برق برای خانم ها در ایران نسبت به بازار کار مهندسی برق برای آقایان ضعیفتر است. این موضوع باعث شده تا روز به روز از شمار متقاضیان خانم برای تحصیل در این رشته کاسته شود. مهندسی برق، رشته ای است که تخصص و تجربه زیادی را می طلبد و باید مهارت های فنی و ارتباطی خوبی در آن داشته باشد. در این صورت می توانید به عنوان نیروی فنی، طراح، تعمیرات و هر حوزه دیگری فعالیت کنید.
برخی مقالات پیشنهادی ما در حوزه برق
- برق قدرت یا الکترونیک؟ کدام بهتر است؟
- مهندسی برق بهتر است یا کامپیوتر؟ بازار کار کدام بهتر است؟
- مهندسی برق بهتره یا مکانیک؟ مقایسه رشته برق و مکانیک
- معرفی برق قدرت گرایش پست و انتقال
- بررسی گرایشهای رشته برق و کاربردهای آنها
- رشته مهندسی برق کنترل چیست؟ مزایا، معایب و هر آنچه نیاز است بدانید
سوالات متداول
بازار کار مهندسی برق برای خانم ها چگونه است؟
بازار کار مهندسی برق برای خانم ها بیشتر در حوزه های کاری دفتری و تعمیرات در بیمارستان ها برای تجهیزات پزشکی است.
بازار کار مهندسی برق برای خانم ها بهتر است یا آقایان؟
آقایان فرصت های شغلی بیشتری در رشته مهندسی برق دارند و هنوز حضور خانم ها در این رشته در ایران چندان جا نیفتاده است. با این حال نسبت به سال های گذشته، بازار کار مهندسان برق برای خانم ها نیز بهبود پیدا کرده است.
درآمد مهندسان برق خانم در ایران چقدر است؟
بسته به نوع شغل خانم ها در سال 1403 از 11 میلیون تومان تا 50 میلیون تومان متغیر است. هر چقدر تجربه و رزومه قویتری داشته باشید، می توانید درآمد خودتان را نیز افزایش دهید.
ارسال پاسخ