Data types | دیتا تایپ در متلب – بخش دوم(جلسه سی و ششم)

دیتا تایپ در متلب
دیتا تایپ در متلب

در این دوره آنلاین آموزش متلب به صورت رایگان با سری آموزش‌های نرم افزار متلب در خدمت شما هستیم. در واقع آنچه که شما به طور کاملا عملی برای استفاده در انجام پروژه متلب نیاز دارید در این جلسات ارائه خواهد شد.

در جلسه گذشته از آموزش مقدماتی متلب در رابطه با دستور strcmp صحبت کردیم. در این جلسه قصد داریم با بخش دوم مفهوم دیتا تایپ در متلب آشنا شویم.

دیتا تایپ در متلب|مفهوم + مثال

فرض کنید که ما می‌خواهیم نام چند نفر را به صورت character تعریف کنیم. نام اولین نفر را Saeid می‌گذاریم، نام دومین نفری که او را به عنوان متغیر B تعریف می‌کنیم، Amirhossein می‌گذاریم و نام سومین نفر هم Mohammad است. می‌خواهیم این‌ها را با هم الحاق کنیم یا این‌ها را با هم concatenate کنیم. به نظر شما چه اتفاقی می‌افتد؟

Saeid دارای ۵ حرف است، Amirhossein ۱۱ حرف و Mohammad دارای ۸ حرف است. گفتیم که در الحاق کردن طول‌ها باید یکسان باشد. حال اگر B، A و C را با هم الحاق کنیم، جواب به صورت زیر به وجود می‌آید که الحاق به درستی انجام نشده است.

دیتا تایپ در متلب
مثالی برای توضیح مفهوم دیتا تایپ در متلب

حتی اگر به صورت زیر هم الحاق کنیم، باز هم error می‌دهد.

دیتا تایپ در متلب-تصویر 2

و به این صورت هم نمی‌توان آن را الحاق کرد. باید چه کاری انجام دهیم؟

مشاهده می‌کنید که تعداد حروف Amirhossein از همه بیشتر است و دارای ۱۱ حرف است. همه را ۱۱ حرف می‌کنیم. مثلاً به Saeid که ۵ حرف است، ۶ حرف اضافه می‌کنیم که آن هم ۱۱ حرف شود و به Mohammad  ۳ حرف اضافه می‌کنیم که آن هم ۱۱ حرف می‌شود. پس B ما که Amirhossein  است، وسط قرار می‌دهیم ۱۱ تا بماند و به A ۶ حرف اضافه می‌کنیم که ۱۱ تا شود و به همین صورت به C هم ۳ تا اضافه می‌کنیم که بتوان الحاق را انجام داد.

 همان‌طور که مشاهده می‌کنید اول A را قرار می‌دهیم، گفتیم ۶ تا حرف به آن اضافه می‌کنیم پس ۶ تا space قرار می‌دهیم. بعدی که B بود خودش را وارد می‌کنیم. بعدی C بود و ۳ تا space به آن اضافه می‌کنیم.

الان توانست الحاق کند. Saeid ،Amirhossein  و Mohammad  را داریم. به جای space می‌توانید از هر character دیگری هم استفاده کنید. مثلاً می‌توانستیم برای A ۶ تا * قرار دهیم و برای C هم ۳ تا * را قرار دهیم.

دیتا تایپ در متلب-تصویر 3

مشاهده می‌کنید که این هم به همان صورت است.

در کل باید کاری کنیم که این‌ها از لحاظ طول یکسان شوند که در آخر بتوانیم از دید یک ماتریس به آنها نگاه کنیم.

به این‌ آرایه‌هایی که با هم برابر نیستند، نامتجانس می‌گویند. متجانس یعنی همگون، یعنی برابر. نامتجانس یعنی ناهمگون و نابرابر.

اما فرض کنید که در اینجا برای مثال یک اسم دیگری به این‌ نام‌ها اضافه شود. در این صورت باید تمام این‌ها را تغییر دهیم و این اضافه و کم کردن‌ها یک کار بیهوده است که حافظه متلب را هم هدر می‌دهد. این داده‌ها نامتجانس‌اند یعنی طول آنها یکسان نیست و نمی‌توانیم آنها را به صورت یک آرایه کنار هم درآوریم. در اینجاست که دو مبحث دیگر وارد می‌شود که در مجموعه Data types هم به نام cell arrayها و structureها وجود دارند.

در جلسه آینده در رابطه با cell array و structure در متلب صحبت خواهیم کرد.

در صورتی که شما پس از خواندن محتوای جلسات قبلی و این بخش که به ساده‌ترین زبان ممکن درباره‌ی برنامه‌ی متلب و محیط کاربری آن توضیح داده باز هم سردرگم هستید. می‌توانید با برون سپاری انجام پروژه متلب خود به کارشناسان حرفه‌ای کارت پروژه می‌باشد. میتوانید از طریق شماره‌ی 09104503300 با پشتیبانان کارت از طریق پیام یا تماس در ارتباط باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد متلب میتوانید به مقاله آموزش متلب مقدماتی مراجعه کنید.

برای ثبت سفارش لطفا در تلگرام یا واتساپ یا ایتا به شماره 09104503300 پیام دهید.