درآمد رشته عمران: نحوه کسب درآمد دلاری + حوزه های درآمدزا

درآمد رشته عمران از مبتدی تا با سابقه
درآمد رشته عمران از مبتدی تا با سابقه

همیشه درآمد رشته عمران در لیست پر درآمدترین رشته ها بوده و هست. یکی از دلایلی که افراد زیادی بدون علاقه وارد این رشته می شوند این است که تصور می کنند با مدرک مهندسی عمران می توانند یک شبه پولدار شوند. درست است که درآمد رشته عمران به نسبت سایر رشته های مهندسی درآمد خوبی است اما این بدان معنا نیست که کسب درآمد در این رشته راحت است.

داشتن علاقه به این رشته، کسب مهارت های لازم، تلاشگر بودن، مداومت به خرج دادن، توانایی تحمل سختی های کار و وقت گذاشتن برای این حرفه همگی جزو مواردی هستند که شما را به آن درآمد دلخواه در رشته عمران می رسانند. در این مطلب از کارت پروژه – مجری انجام پروژه های دانشجویی – قرار است در مورد درآمد رشته عمران و حواشی پیرامون آن صحبت کنیم. همراه ما باشید.

 

جدول راهنما درآمد رشته عمران – کسب اطلاعات در یک نگاه

موضوعتوضیحات
عوامل مؤثر بر درآمد– علاقه و تخصص
– مهارت‌های نرم‌افزاری (AutoCAD، Revit، SAP2000، ETABS)
– پروانه نظام مهندسی (طراحی، نظارت، اجرا)
– تجربه عملی و کارآموزی
– مقیاس پروژه‌ها
– موقعیت جغرافیایی (تهران و کلان‌شهرها درآمد بیشتری دارند)
حوزه‌های درآمدزا در مهندسی عمراناجرا: درآمد وابسته به گرید شرکت و مقیاس پروژه
نظارت: حساسیت شغلی بالا، درآمد بیشتر
مشاوره: درآمد طبق تعرفه نظام مهندسی، وابسته به متراژ و اعتبار فردی
متروری: پرستیژ بالا، تعداد کم متخصصان
نقشه‌برداری: مهارت کلیدی و ضروری در پروژه‌های عمرانی
آب و فاضلاب: شغلی ساده با درآمد تضمینی
سرپرستی کارگاه: استرس زیاد، اما درآمد بالا
مدیریت پروژه: درآمد بیشتر نسبت به سرپرستی، با مسئولیت‌های سنگین
درآمد دلاری در رشته عمران– امکان فعالیت در کشورهای دیگر به‌عنوان ناظر، مدیر پروژه یا مجری
– دشواری کار فریلنسری به دلیل تفاوت آیین‌نامه‌های ساخت‌وساز در کشورهای مختلف
– امکان طراحی و مدل‌سازی در سایت‌های فریلنسری با آشنایی کامل با آیین‌نامه‌ها
تأثیر پروانه نظام مهندسی– اخذ پروانه اشتغال به کار برای درآمدزایی ضروری است
– پروانه حقوقی شرکت مشاور و عضویت در هیئت مدیره درآمد بیشتری دارد
– درآمد پایه‌ها: با افزایش پایه (1، 2، 3)، درآمد افزایش می‌یابد
تفاوت درآمد در تهران و شهرستان‌ها– در تهران و کلان‌شهرها به دلیل پروژه‌های بیشتر، شرایط کاری و درآمد بهتر است
– در شهرستان‌ها، پروژه‌ها در حال افزایش، اما همچنان درآمد کمتر است
درآمد برای خانم‌ها– فرصت‌های نرم‌افزاری و محاسباتی مناسب برای بانوان
– توانایی بانوان در مسئولیت‌پذیری و دقت بالا ثابت شده است
– طراحی نقشه‌ها و مدل‌سازی با ظرافت بیشتر انجام می‌شود
راه‌های کسب درآمد بالا– تسلط بر نرم‌افزارهای تخصصی
– جدی گرفتن دوره‌های کارآموزی
– ایجاد شرکت و ورود به مناقصات
– تقویت روابط عمومی و ایجاد شبکه قوی از ارتباطات
– خلاقیت، قدرت حل مسئله و پشتکار بالا

 

بازار کار رشته عمران

این روزها اخبار زیادی از خوابیدن پروژه های عمرانی به گوش می رسد. با این حال هنوز هم بازار کار این رشته به قوت سابق رونق دارد و مهندسان عمران از این حرفه درآمدزایی می کنند. این موضوع نشان می دهد که بازار کار رشته عمران بازار کار خوبی است به شرطی که راه و چاه وارد شدن به آن را بلد باشید.

حوزه های درآمدزا در مهندسی عمران
حوزه های درآمدزا در مهندسی عمران

برخی موقعیت های شغلی در رشته عمران وجود دارند که جزو موقعیت های شغلی درآمدزا محسوب می شوند. اگر راه وارد شدن به این مشاغل را بیاموزید و بتوانید به نحوی وارد این حوزه ها شوید، اصطلاحا نان تان در روغن است! در این بخش درآمدزاترین مشاغل این رشته را با شما در میان گذاشته ایم:

درآمد رشته عمران؛ حوزه اجرا

حوزه اجرا یکی از پولسازترین حوزه های مهندسی عمران است که صفر تا صد زحمت اجرای پروژه به دوش آن است. مهندسانی که در این حوزه فعالیت می کنند مجری طرح شناخته می شوند و با توجه به گرید شرکت، درآمدهای متفاوتی دارند. بی شک هر چه گرید شرکتی که در آن مجری هستید بالاتر باشد، درآمد شما نیز بیشتر خواهد بود.

درآمد رشته عمران؛ حوزه نظارت

طبق تعرفه نظام مهندسی هر استان، مهندسان ناظر درآمد متفاوتی خواهند داشت. با این حال به دلیل حساسیت شغلی بالا و اهمیت کاری که مهندسان ناظر انجام می دهند، درآمدشان به نسبت سایر حوزه ها بیشتر است.

درآمد رشته عمران؛ حوزه مشاوره

اگر دنبال درآمد خوب در رشته عمران هستید، حوزه مشاوره حوزه بسیار خوبی است. درآمد مهندسان مشاور طبق تعرفه نظام مهندسی و متراژ پروژه برآورد می شود. اگر بتوانید در این حوزه برای خودتان نام و اعتباری دست و پا کنید، درآمدتان از پارو بالا خواهد رفت!

درآمد رشته عمران؛ حوزه متروری

آن دسته از مهندسان عمران که مترور هستند به دلیل پرستیژ کاری بالا و جایگاه ارزشمندی که در پروژه دارند درآمد خوبی کسب می کنند. تعداد این مهندسان در ایران بسیار کم است و اگر بتوانید در این حوزه وارد شوید، درآمد خوبی از رشته عمران کسب می کنید.

درآمد رشته عمران؛ حوزه نقشه برداری

با داشتن مهارت بالا در نقشه برداری می توانید لقب یک مهندس عمران موفق و البته پر درآمد را نصیب خود کنید. مهارت نقشه برداری در مهندسی عمران پاشنه آشیل این حرفه محسوب می شود. تمام پروژه های ساخت و ساز از جمله ساخت سازه های عمرانی، سد، زیرگذر، تونل، بزرگراه، پل و سازه های صنعتی نیاز به نقشه برداری دارند. نقشه برداری فقط کار کردن با دوربین نیست! شما باید مهارت های این حرفه را به خوبی کسب کنید تا یک نقشه بردار موفق شوید. طبق گزارشات مهندسان نقشه بردار در حوزه عمران درآمد بسیار بالایی دارند که رقم آن با توجه به نوع شرکتی که در آن کار می کنند متفاوت است.

درآمد رشته عمران؛ حوزه آب و فاضلاب

از جمله رشته های ساده اما با موقعیت های شغلی خوب و درآمد بالا در رشته عمران، مهندسی آب و فاضلاب است. اگر بتوانید در این حوزه ورود کنید درآمدتان تضمین شده خواهد بود.

درآمد رشته عمران؛ سرپرستی کارگاه

از دیگر حوزه هایی که جزو پر درآمدترین حوزه ها در رشته عمران محسوب می شوند سرپرستی کارگاه است. سرپرستی کارگاه کار هر کسی نیست! این حرفه به قدری استرس زا، دشوار و حساس است که برای فعالیت در آن باید دانش زیادی داشته باشید و بتوانید تنش های زیادی را تحمل کنید. فشار روانی زیادی روی شما در این حرفه خواهد بود اما دست آخر درآمدتان از تمام مهندسان عمران دیگری که در سایر حوزه ها فعالیت می کنند بیشتر است.

درآمد رشته عمران؛ مدیریت پروژه

مدیران پروژه در رشته عمران درآمد بالایی کسب می کنند چرا که وظایف و مسئولیت های سنگینی در ارتباط با تخصیص منابع، تخصیص وظایف، بودجه بندی، تحلیل ریسک و گزارش نویسی و تحلیل پیشرفت پروژه دارند. فعالیت در این حوزه درآمد بیشتری نسبت به سرپرستی کارگاه دارد و استرس آن به مراتب کمتر است.

آیا مهندسان عمران می توانند درآمد دلاری داشته باشند؟

یکی از سوالاتی که در مورد درآمد رشته عمران مطرح می شود این است که آیا می توان از این رشته درآمد دلاری داشت؟ شما می توانید به عنوان مهندس ناظر، مدیر پروژه و مجری در خارج از کشور فعالیت داشته باشید و درآمد دلاری کسب کنید. به شرطی که بتوانید جاب آفر از شرکت های خارجی دریافت کنید.

اما اگر قصدتان کسب درآمد دلاری از رشته عمران به صورت فریلنسری است باید بگوییم که این مورد کمی دشوار است. چرا که قوانین آیین نامه ای در هر کشور در امر ساخت وساز متفاوت است و شما نمی توانید صرف آشنایی با نرم افزارهای این رشته فعالیت دورکاری داشته باشید.

با این حال اگر در خودتان این توانایی را می بینید که بتوانید با آیین نامه کشورهای دیگر آشنایی کامل پیدا کنید، می توانید در حوزه طراحی و نقشه کشی و مدل سازی های دو بعدی و سه بعدی سازه ای در سایت های فریلنسری مشغول به کار شوید و درآمد دلاری داشته باشید.

آیا مهندسان عمران می توانند درآمد دلاری داشته باشند؟
آیا مهندسان عمران می توانند درآمد دلاری داشته باشند؟

تاثیر پروانه اشتغال به کار سازمان نظام مهندسی بر درآمد رشته عمران

یکی از راه های کسب درآمد از رشته عمران، دریافت پروانه نظام است. بسیاری از مهندسان عمران بعد از گذشت 3 سال از اخذ مدرک تحصیلی شان به امید اخذ این پروانه راهی آزمون های سخت طراحی و نظارت می شوند. اما حقیقت این است که برای دریافت پروژه های نظارت و اجرا از سازمان نظام مهندسی باید در صف های طولانی در نوبت بایستید.

در واقع به صرفه تر است که شما اقدام به اخذ پروانه اشتغال به کار به صورت حقوقی نمایید. هر چند که مراحل دشوار و زمان بری دارد اما اخذ پروانه حقوقی شرکت مشاور و عضویت در هیئت مدیره آن برای شما درآمد بیشتری خواهد داشت. این درآمد برای مهندسان عمران پایه 1، پایه 2 و پایه 3 متفاوت است. با افزایش پایه، درآمد شما بیشتر می شود.

تفاوت درآمد رشته عمران در تهران و شهرستان ها چقدر است؟

بالطبع به دلیل گسترده بودن پروژه های عمرانی در کلان شهری مانند تهران، شرایط کاری برای مهندسان عمران در این شهر فراهم تر است. یک مهندس عمران به صورت کلی درآمد بهتری در تهران و سایر کلان شهرهای ایران خواهد داشت. هر چند که در شهرستان ها نیز تعداد پروژه های عمرانی روز به روز در حال توسعه می باشد، اما شرایط حقوقی مهندسان عمران در تهران و کلان شهرها وضعیت بهتری دارد.

اگر مطلبی را که در زمینه رشته عمران هست دوست داشتید به مطلب تفاوت رشته عمران و معماری مراجعه و از مطالب آن استفاده کنید.

عوامل موثر بر درآمد رشته عمران
عوامل موثر بر درآمد رشته عمران

درآمد رشته عمران برای خانم ها چگونه است؟

بارها و بارها شنیده ایم که می گویند بانوان نباید وارد رشته عمران شوند! فضای این رشته مردانه است و بازار کار خوبی برای خانم ها ندارد. اما آیا این حرف حقیقت دارد؟ آیا خانم ها نمی توانند درآمد خوبی از رشته عمران داشته باشند؟ حقیقت این است که برگ برنده عمران در دست بانوان است! در چند سال اخیر خانم ها به شدت در این عرصه خوش درخشیده اند و توانسته اند ثابت کنند این رشته هیچ گونه محدودیتی برای آن ها ایجاد نخواهد کرد. فرصت های کاری متنوعی که رشته مهندسی عمران برای فارغ التحصیلان این رشته فراهم آورده است باعث شده تا خانم ها نیز بتوانند در این عرصه جولان دهند.

درآمد رشته عمران برای خانم ها چگونه است؟
درآمد رشته عمران برای خانم ها چگونه است؟

انجام کارهای نرم افزاری، انجام امور محاسباتی و طراحی نقشه های دقیق به دست بانوان با ظرافت بالایی انجام می شوند. بانوان ثابت کرده اند که در این رشته مهندسی به اندازه آقایان می توانند توانا و قوی ظاهر شوند و چه بسا در مسئولیت پذیری بهتر از آقایان عمل کنند. بنابراین می توان رشته مهندسی عمران را برای بانوان نیز یک رشته درآمدزا دانست.

همچنین برای دستیابی به دیدگاه جامع تر به رشته عمران میتوانید مطلب برترین کنفرانس ها در رشته عمران از ایران تا جهان را نیز مورد بررسی قرار دهید.

چگونه از مهندسی عمران درآمد میلیاردی داشته باشیم؟

اگر می خواهید از رشته مهندسی عمران درآمد بالا کسب کنید، باید روی تخصص، مهارت، دانش و توانمندی های خود حسابی کار کنید. یادگیری نرم افزارهای تخصصی این رشته از واجبات است. این روزها عمده مدل سازی ها و طراحی های دو بعدی و سه بعدی توسط نرم افزارهای مهندسی انجام می شود. بنابراین برای یک مهندس عمران ضروری است که تسلط بالایی روی نرم افزارهای این رشته داشته باشد.

متاسفیم که این را می گوییم اما در برخی مواقع نیز رابطه بازی ها جای تخصص، هوش و تجربه را می گیرند و باعث می شوند افراد به جایگاه بالایی در این رشته دست پیدا کنند که برای آن ها درآمد زیادی به دنبال دارد. البته این نکته را هم نباید فراموش کرد که باند بازی و رابطه بازی صرفا شما را به یک موقعیت شغلی ویژه در رشته عمران می رساند اما اینکه بتوانید در آن جایگاه دوام بیاورید و درآمدتان تداوم داشته باشد به تخصص، تجربه و مهارت های شما بستگی دارد.

برای اینکه در رشته عمران به درآمد بالا برسید باید دوره کارآموزی را جدی بگیرید. کسب تجربه بیشتر در این رشته یعنی رسیدن به موفقیت بیشتر. شما می توانید بعد از چند سال شرکت خودتان را تاسیس کنید و به صورت قانونی وارد مناقصات شوید. داشتن توانمندی هایی چون ایده پردازی، قدرت حل مسئله، روابط عمومی قوی، پشتکار بالا و ایجاد دایره قوی از روابط بی شک شما را در کسب درآمد بیشتر از رشته عمران کمک خواهد کرد.

کلام پایانی درآمد رشته عمران

رشته مهندسی عمران جزو رشته های پولساز مهندسی است که در سال های اخیر اخباری از اشباع شدن بازار کار آن به گوش رسیده است. با این حال رشته مهندسی عمران هنوز که هنوز است جزو یکی از رشته های برتر مهندسی محسوب می شود و به واسطه درآمدزا بودن توانسته همچون یک آهنربای قوی طیف زیادی از افراد را جذب خود نماید. برای موفقیت در این رشته و رسیدن به درآمد بالا باید پشتکار داشته باشید و توانمندی های خود را دائما به روز رسانی کنید. اگر به دنبال درآمد رشته عمران هستید، احتمالا شما دانشجوی این رشته هستد و یا قصد دارید وارد این رشته شوید. بنابراین نیاز به انجام پروژه عمران برایتان اجتناب ناپذیر  است. در صورتی که قصد برون سپاری انجام پروژه عمران خود را دارید، می‌توانید از کارت پروژه در این زمینه کمک بگیرید.