آشنایی با مهارتهای حسابداران برتر
در میان مشاغل موجود در جامعه شاید هیچ کدام به اندازه حسابداری کاربرد نداشته باشند. بنابراین ورود به این شغل میتواند درآمد بسیار خوبی به شرط حرفهای بودن برای ما به همراه داشته باشد. حرفهایها به خوبی میدانند یک حسابدار باید چه دانش و مهارتی داشته باشد تا کارفرما را به سمت خود جذب کند. برخلاف گذشته دیگر کارفرماها به مواردی مثل سن یا مدارک تحصیلی برای جذب و استخدام افراد نگاه نمیکنند. آنها بیشتر دنبال افرادی هستند که حیطه وظایف خود را به خوبی بشناسند و بیشترین مهارت را برای کمک به سازمان داشته باشند.

یک حسابدار چه مهارتهایی را باید در خود تقویت کند؟
اگر عزمتان جزم است و میخواهید در دنیای حسابداری با دیگران متفاوت باشید باید مهارتهای خودتان را تقویت کنید. البته شما باید مهارتهایی را در خود تقویت کنید که توانمندی شما در کار حسابداری را بالاتر ببرد. قرار نیست سراغ توانمندیهایی بروید که هیچ ارتباطی با حسابداری ندارند و یاد گرفتن آنها عملاً در حرفه شما تاثیری نمیگذارد. سعی میکنیم مهمترین مهارتهایی که یک حسابدار باید آنها را یاد بگیرد خدمتتان بیان کنیم. این مهارت ها شامل موارد زیر است:
- نرمافزارهای حسابداری
- دقت و تمرکز
- قدرت ارتباط گیری
- شناخت قوانین
- مدیریت زمان
- قدرت آنالیز اطلاعات
- اخلاق
- نقد پذیری
برای مطالعه توضیح هر یک از این موارد، با ادامه این مقاله از مجلهی سایت انجام پروژه های دانشجویی کارت پروژه همراه باشید.
نرمافزارهای حسابداری
هیچ سازمانی حاضر نیست حسابداری را استخدام کند که روی نرمافزارهای حسابداری مسلط نباشد. اتوماسیون اداری توسعه پیدا کرده و شرکتها طبق قوانین موجود در کشور ملزم هستند اسناد مالی خود را به صورت سیستمی ثبت کنند. طبیعتاً آنها سعی میکنند حسابدارانی را استخدام نمایند که به نرمافزارهای حسابداری بیشتری تسلط داشته باشند و سریعتر بتوانند امور مالی کسب و کار را مدیریت کنند. البته حسابداران حرفهای علاوه بر اینکه نرمافزارهای حسابداری را یاد میگیرند سعی میکنند با به روز رسانیهای آنها نیز آشنا شوند و هیچ وقت از دنیا عقب نمانند.
دقت و تمرکز
به عنوان یک حسابدار قرار است با مهمترین بخش کار یک شرکت یعنی امور مالی سر و کار داشته باشید. شما روزانه با ارقام ریز و درشت زیادی کار میکنید و اگر دقت نداشته باشید و کوچکترین خطایی از شما سر بزند ممکن است تمام امور مالی شرکت مختل شود. به همین دلیل هنگام کار حسابداری باید بیشترین تمرکز را داشته باشید و با بالاترین دقت ممکن امور را مدیریت کنید. شرکتها حاضر نیستند به انسانهای حواس پرت و سر به هوا کار مهمی مثل حسابداری را واگذار کنند.

قدرت ارتباط گیری
اگر واقعا علاقه دارید به عنوان یک حسابدار حرفهای و متخصص فعالیت کنید باید قدرت ارتباطگیری خودتان با مدیران و سایر کارکنان را تقویت کنید. تقریبا همه عناصر شرکت با شما کار دارند و باید ارتباط خوب و البته ضابطهمندی با آنها داشته باشید. باید مرز بین دوستی و همکاری را به خوبی رعایت کنید و طبق قوانین حسابداری کار خودتان را انجام دهید. از طرفی شما باید با سازمانهای مهمی مثل بیمه و امور مالیاتی در ارتباط باشید. بهتر است نحوه ارتباطگیری با کارکنان این نهادها را به خوبی یاد بگیرید و رابطه خوبی بین خودتان و آنها برقرار کنید.
برخی از خدمات ما:
انجام پروژه حسابداری | انجام مقاله حسابداری | حل تمرین حسابداری
انجام پروژه حسابداری صنعتی | انجام پروژه حسابداری منابع انسانی
شناخت قوانین
یکی از ویژگیهایی که هر حسابداری باید داشته باشد شناخت قوانین و تسلط بر آنها است. حسابدار باید قوانین مالی و مالیاتی را به خوبی بشناسد و با شرایط بیمه آشنا باشد. او با این نهادهای بعضاً دولتی باید ارتباط بگیرد و تمامی پروتکلهای آنها را رعایت نماید. از طرفی حسابدار باید روی قوانین مرتبط با حقوق و دستمزد مسلط باشد و با تنظیم دقیق گزارشات مانع از آن شود که شرکت به خاطر مالیات درگیر مشکلات خاصی شود. در واقع حسابدار باید مالیات را همانگونه که مشخص شده تعیین کند و نباید هیچگونه خطایی داشته باشد تا به خاطر آن شرکت مشمول جریمههای سنگین گردد.

مدیریت زمان
برخلاف تصور ما که فکر میکنیم همیشه برای هر کاری زمان داریم، فرصت محدود است و باید در زمان کوتاهی کارهای زیادی را انجام دهیم. مدیریت زمان و اولویت بندی کارها کمک میکند تا حسابدار در زمان معین تمامی وظایف خود را انجام دهد. به همین دلیل یکی از مهارتهایی که حسابداران باید آن را در خود تقویت کنند زمانبندی و مدیریت زمان است. دقت داشته باشید که مدیریت زمان اصلاً کار آسانی نیست و حتی حسابداران با تجربه هم در تنظیم زمان دچار مشکل میشوند.
قدرت آنالیز اطلاعات
قطعاً یکی از تواناییهایی که هر حسابداری برای موفقیت در حرفه خود نیاز دارد قدرت آنالیز اطلاعات است. تجزیه و تحلیل اطلاعات خام و استخراج اطلاعات مفید و کاربردی از آنها کار هر کسی نیست. به همین دلیل است که تعداد حسابداران معمولی نسبت به حسابداران حرفهای در کشور ما به شدت بیشتر است. حالا حساب کنید در کشوری که تعداد حسابداران حرفهای در آن کم است اگر شما هم حرفهای شوید چه وضعیتی خواهید داشت. کافی است حرفهای شوید تا درآمدی را به صورت ماهانه به دست آورید که در گذشته حتی به دست آوردن سالانه آن هم برای شما رویا بوده است.
مقالات پیشنهادی:
- کامپیوتر یا حسابداری؟ کدام رشته بهتر است؟
- تفاوت حسابدار و حسابرس + تفاوت حقوق حسابدار و حسابرس
- شغل های رشته حسابداری- بازار کار رشته حسابداری
اخلاق
احتمالاً از دوران ابتدایی این را به خوبی یاد دارید که هیچ چیزی مثل اخلاق، نظم و انضباط برای پذیرش شما در مدارس اهمیت نداشتهاند. در حرفه حسابداری هم دقیقاً چنین شرایطی پابرجا است. اگر میخواهید به عنوان یک حسابدار در هر شرکتی کار کنید باید اصول اخلاقی را رعایت کنید و محترمانه با همکاران و روسای خود برخورد نمایید. اگر اخلاق خوبی نداشته و منضبط نباشید خیلی سریع کار خودتان را از دست میدهید.
نقد پذیری
تقویت این توانایی هم برای حسابداران جوان و هم افراد حرفهای و با تجربه کاملاً ضروری است. حتی حرفهایترین حسابداران هم ممکن است برخی نکات را به علت مشغله فراوان رعایت نکنند و اگر نقد پذیری نداشته باشند نمیتوانند خود را ارتقا دهند. از طرفی آنها باید این نکته را درک کنند که طبیعتاً گاهی اوقات در ذهن مدیران شرکت پارامترهایی وجود دارد که در ذهن آنها نیست. حسابدارانی که نقد پذیر باشند بیشتر مورد توجه مدیران قرار میگیرند و معمولاً چالش کمتری در کار خود دارند.

جمعبندی
برای اینکه تبدیل به یک حسابدار حرفهای شوید و فرصتهای شغلی فراوان با درآمدهای عالی را پیش روی خودتان ببینید باید مهارتهای گوناگونی داشته باشید. بسیاری از مهارتهایی که گفتیم به شخصیت و کاراکتر خود شما برمیگردد. برای تقویت این مهارتها نیاز به صرف زمان زیادی ندارید. البته برای مهارتهای فنی و مرتبط با شغل خودتان باید زمان زیادی صرف کنید اما این کار ارزش آن را دارد.
به این فکر کنید که قرار است روز به روز رشد کنید و در آینده تبدیل به یکی از برترین حسابداران کشور شوید. قطعاً سختی کشیدن در جوانی ارزش آن را دارد که در سنین میانسالی درآمدهای بالا داشته باشید و علاوه بر تامین نیازها بتوانید زندگی خوبی برای خود و خانوادهتان ایجاد کنید.
ارسال پاسخ