پنجره current directory در متلب (جلسه ششم)

matlab screen
پنجره‌های متلب

در این دوره آنلاین آموزش متلب به صورت رایگان با سری آموزش‌های نرم افزار متلب در خدمت شما هستیم. در این مجموعه آموزش‌ها؛ کارشناسان تیم کارت به صورت کاملا تصویری محل قرار گیری پنجره current directory در محیط کاربری متلب را  به شما آموزش خواهند کرد. در واقع آنچه که شما به طور کاملا عملی برای استفاده در انجام پروژه متلب نیاز دارید در این جلسات ارائه خواهد شد.

معرفی پنجره current directory در نرم افزار متلب

در جلسات قبل با سه پنجره از پنجره‌های مهم متلب آشنا شدیم در این جلسه قصد داریم شما را با چهارمین پنجره یا همان آخرین پنجره‌ی مهم متلب که شما باید با آن آشنا باشید آشنا کنیم. این پنجره current directory یا مسیر پیش فرض نام دارد.

پنجره current directory
پنجره current directory

اولین جایی که بعد از اجرا کردن برنامه متلب فعال می‌شود، پنجره current directory است. شما بایستی در انتخاب آدرس و اسامی، با دقت عمل کنید. چرا که اگر مثلاً دو تا اسم مشابه داشته باشید، کل برنامه‌تان به مشکل می‌خورد بنابراین این بخش نیاز به توجه ویژه‌ای دارد تا بتوانید یک برنامه‌نویس حرفه‌ای باشید. و اما current folder که در قسمت چپ وجود دارد، محتویات مسیر جاری یعنی همان current directory داخل پنجره‌ی current folder نشان داده می‌شود.

Matlab.current.directory
پنجره current directory در متلب

از داخل این پنجره می‌توانیم به پوشه‌های دیگر هم دسترسی داشته باشیم و فایل‌ها را پاک کنیم. مثلاً می‌توانیم یک فایل را پاک کنیم و از اینجا که فایل وجود دارد هم آن پاک می‌شود. ولی دقت داشته باشید که به سطل آشغال خود کامپیوتر می‌رود. و اما سه تب اصلی که در این بالا وجود دارند، چیست. در تب Home ما فایل‌ها را داریم. در این قسمت ما می‌توانیم کار با فایل‌ها را انجام دهیم.

یعنی مثلاً می‌توانیم یک فایل جدید بسازیم. یا آنها را با هم مقایسه کنیم. همین‌طور در قسمت variable که متغیرهای ما هستند، می‌توانیم آنها را پاک کنیم، می‌توانیم متغیر را باز کنیم، متغیر جدید بسازیم، در اینجا قسمت کدها را داریم که می‌توانیم باز آنها را پاک کنیم، آنها را آنالیز کنیم.

Matlab.compare.content.of_.two_.files
مقایسه محتوای دو فایل در متلب

قسمت simulink را داریم که مربوط Simulink می‌شود، به شبیه‌سازی‌های ما مربوط می‌شود و قسمت Environment را داریم که محیط نرم‌افزار است که مثلاً یکی از کارهایی که کردیم هم این بود که آمدیم از این قسمت command history را به شما نشان دادیم و قسمت مهم resource که مهم‌ترین تبی که به نظر من در این قسمت وجود دارد، تب help است که اگر روی آن بزنیم، می‌تواند یک منبع خوب برای شما برای یادگیری متلب باشد.

Matlab.documentation
مستندات متلب

اگر کمی انگلیسی شما قوی باشد، در این قسمت همان چیزهای که توضیح داده شده است، آمده است.

Matlab.content.category
دسته‌بندی محتوا در متلب
Matlab.contents1
ادامه دسته‌بندی محتوا در متلب
Matlab.Contents1
ادامه‌ی دسته‌بندی محتوا در متلب

مثلاً ماشین یادگیری در متلب چیست، خود متلب چیست، Simulink چیست، simscape چیست. خیلی چیزها در اینجا با توجه به رشته‌ی تخصصی شما توضیح داده شده است.

بنابراین این قسمت help متلب خودش بسیار می‌تواند به ما کمک کند.

می‌توانیم در اینجا سرچ کنیم sin  چیست، برای ما می‌آورد.

Matlab.learningcar
ماشین یادگیری متلب
Matlab.Simulink
سیمولینک در متلب
Matlab.Filter1
پنجره فیلتر در متلب

مثلا ۶۹۸ تا تابع سینوس را در این قسمت برای ما نشان می‌دهد، ۱۷۷ تا بلوک را گفته است، ۲۸۰ مثال از سینوس در اینجا گفته است که در اینجا وجود دارد که می‌توانید تمام این ۲۰۶۴ تا ببینید و به خوبی یاد بگیرید.

دومین تبی که در اینجا وجود دارد، تب plots است که اگر ما در اینجا متغیری داشته باشیم، شکل‌ها از رنگ خاکستری درمی‌آیند و می‌توانیم به صورت شکل از آنها استفاده کنیم که اگر ممکن بود، درباره‌ی آن در این دوره توضیح خواهم داد.

Matlab.Plots
تب plots در متلب

و در تب سوم APPsهای متلب است که toolboxهایی راجع به ریاضی، آمار، بهینه‌سازی، کنترل سیستم دارد و همان‌طور که می‌بینید، بینایی کامپیوتر، مالی و برای مثال زیست‌شناسی و راجع به موضوعات متعددی است که حتی می‌توانید APPsهای زیادی هم به این اضافه کنید که حالا به صورت کلی تمام این‌ها را به شما گفتم و در جلسات آینده می‌توانیم به صورت جزئی هم در مورد این‌ها صحبت کنیم.

Matlab.Apps
اپلیکیشن متلب
Matlab.Apps_.toolbox1
محیط اپلیکیشن متلب
Matlab.Simulation1
محیط Simulation در متلب
Matlab.SimulationGraphic
محیط SimulationGraphic در متلب

وقتی clear workspace را می‌زنید، وقتی روی گزینه اول می‌زنید، فقط متغیرها حذف می‌شوند.

Matlab.Home_.Clearworkspace1
بخش clear workspace در متلب

وقتی که روی گزینه دوم بزنید، تابع‌ها و متغیرها حذف می‌شود و در همین clear commands دستورها یا مثلاً command history را پاک می‌کند یا command window را پاک می‌کند.

اما این‌ها را در جلسات آینده با هم بیشتر بررسی می‌کنیم.

در صورتی که شما پس از خواندن محتوای جلسات قبلی و این بخش که به ساده‌ترین زبان ممکن درباره‌ی برنامه‌ی متلب و محیط کاربری آن توضیح داده باز هم سردرگم هستید. می‌توانید با برون سپاری انجام پروژه متلب خود به کارشناسان حرفه‌ای کارت پروژه می‌باشد. میتوانید از طریق شماره‌ی 09104503300 با پشتیبانان کارت از طریق پیام یا تماس در ارتباط باشید.

اما در کل متلب دو بعد دارد؛ یکی بُعد نرم‌افزاری است و یکی بعد برنامه‌نویسی آن است. مثلاً ما وقتی که در قسمت همان PLOTS یک نموداری رسم می‌کنیم، این بُعد نرم‌افزاری ما است و دانش بسیار زیاد برنامه‌نویسی نمی‌خواهد. اما برنامه‌نویسی متلب بُعدی است که ما به آن می‌پردازیم و زبان برنامه‌نویسی متلب زبان بسیار راحتی است. قواعد سختی ندارد ولی باید توجه داشته باشیم و برنامه‌نویسی اصولی را انجام دهیم که بیشترین سرعت را بتوانیم در متلب داشته باشیم. اگر اصول را رعایت نکنیم، سرعت برنامه‌نویسی و کدهای شما هم پایین می‌آید و آن موقع یک برنامه‌نویس حرفه‌ای نخواهید بود.

در جلسه‌ی بعد با مفهوم ماتریس در متلب آشنا خواهیم شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد متلب میتوانید به مقاله آموزش متلب مقدماتی مراجعه کنید.

برای ثبت سفارش لطفا در تلگرام یا واتساپ یا ایتا به شماره 09104503300 پیام دهید.